Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Nie działa tempomat
sztandi7:
Ok, będę miał na uwadze. W przeciągu kilku dni powinienem znaleźć czas, źeby zdjąć poduchę i sprawdzić co tam nie hula.
sztandi7:
Oj coś mam wrażenie, że ze względu na mniejszą liczbę przycisków sterowanie tempomatem nie podejdzie bez przynajmniej podmiany modułu lub chociażby przeprogramowania. Schemat mnie tylko w tym utwierdza. Serio nikt nie przekładał kierownicy z multifunkcją?
sztandi7:
Problem dalej występuje. Otóż z moich pomiarów wychodzi, że kierownica poliftowa nie pasuje do przedliftu Plug&Play jeżeli chodzi o tempomat ze względu na zmianę ilości przycisków z 6 na 4.
Niestety schematy z manuali krażących na forum nie są właściwe bo pokazują to samo dla przedlifta i polifta, a w rzeczywistości ten schemat to tylko przedlift. Pomierzyłem rezystancje na każdym z pinów w obu kierownicach i wychodzi, że trzeba kombinować, żeby ten syf podpiąć. Być może będzie trzeba zamienić na poliftowy moduł tempomatu, a jak już się zamieni to ciekawe czy będzie trzeba kodować....
sztandi7:
--- Cytat: voitec w Październik 26, 2018, 22:13:57 pm ---Myślałem, że będzie jakaś różnica, ale wychodzi na to, że tak samo powinno to działać w przedlifcie, jak i po lifcie.
Sprawdź, czy wciskając przyciski, masz na wyjściu właściwą rezystancję.
Zrzut pochodzi ze schematu poliftowego, a i tak ma zaznaczone wszystkie przyciski.
--- Koniec cytatu ---
Schemat tempomatu poliftowego jest inny i jest to błąd w dokumentacji. Pozwoliłem sobie pomierzyć rezystacje i wygląda to tak:
sztandi7:
Także niestety trzeba kodować. Sam moduł powinien być tak sam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej