Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Nie działa tempomat

(1/6) > >>

sztandi7:
Po wymianie multifunkcji przedliftowej na poliftową w drewnie, której szukałem kilka miesięcy nie działa mi tempomat, a mianowicie włącza się poprawnie, lecz nie chce ustabilizować prędkości. Czy podmiana sterowania kierownicy na polift odbywa się plug&play czy trzeba coś kombinować? Bo jak zauważyłem na starym sterowaniu tempomat realizowany był za pomocą 6 przycisków (ON, OFF, +, -, Resume i Cancel), a w nowej już 4 (jak widzę to ON i OFF zostały połączone z Resume i Cancel).

I teraz nie jestem pewien czy trzeba robić jakąś adaptację, albo wymieniać moduł czy to po prostu problem z przyciskami +/- na kierownicy.

sztandi7:
Nikt nic nie wie ?

voitec:
Myślałem, że będzie jakaś różnica, ale wychodzi na to, że tak samo powinno to działać w przedlifcie, jak i po lifcie.
Sprawdź, czy wciskając przyciski, masz na wyjściu właściwą rezystancję.

Zrzut pochodzi ze schematu poliftowego, a i tak ma zaznaczone wszystkie przyciski.

sztandi7:
Dzięki ! Przyda się :) Tylko że trochę tego nie rozumiem, bo ON/Resume i OFF/Cancel to dwa pojedyncze przyciski a poszczególne rezystancje dla ON, OFF, Resume, Cancel są inne. No chyba, że ECM spamiętuje stan logiczny ostatniego sygnału na zasadzie jakiegoś RS-a. 

gonzo7:
Jak byś coś miał zwalone w nowej kierownicy i potrzebował jakiegoś elementu na podmianę to daj znać.
Gdzieś zalega mi poliftowa cała kierownica.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej