Witam wszystkich , jestem nowy na forum i od razu przychodze z pytaniem . Otóż od czwartku jestem szczęśliwym posiadaczem X - Type z 2.0 silnikiem Diesla z 2007 roku . Otóż przy kupnie sprzedawca odpalił go z "matki" , sugerując słaby akumulator . W ten sam dzień zrobiłem troche kilometrów , i wieczorem przekręcając 2x kluczyk nic sie nie działo . Za 3 razem na szczęście zapalił bez problemu . W piątek sytuacja się powtórzyła jeden raz , a po pracy nie odpalił wgl . Próbowałem odpalić z klemów , pchałem go z pomocą innych i nic . W sobote wiec wymienilem nowy akumulator i z myślą że bedzie dobrze włozylem kluczyki do stacyjki i ... znowu nic . Rozrusznik kilka razy cyknął , wiec stwierdzilem że najprawdopodobniej coś z nim jest nie tak . Dzisiaj zorganizowałem hol do elektryka , jednak stwierdzilem ze sprobuje go odpalić i .... odpalił za pierwszym razem bez problemu . Elektryk sprawdził ładowanie , wszystko jest pierwsza klasa . Odpalałem u niego samochód ze 20 razy i bez skazy . Pytanie czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Wykluczyłem immo bo przecież jakby raz byl problem z odpaleniem to i potem również "cudownie" by nie odżył . Dzieki za wszystkie odpowiedzi