Witam
Czy ktoś z Szanownych Kolegów bawił się w przeróbki układu wydechowego w S Type R ? Dzisiaj wymieniłem tłumiki końcowe na Adamesh bo oryginalne były już bardzo dziurawe i łeb urywało w środku od buczenia. Jest nieco lepiej aczkolwiek mam wrażenie, nadal dosyć mocno buczy zwłaszcza przy 50-60kmh w okolicy 1500rpm i wydaje mi się, że to jeszcze rezonator może być już mocno zmęczony. Nie widziałem go jeszcze od spodu czy przypadkiem nie jest dziurawy ale zastanawiam się nad wymianą go na tzw. X-pipe z Magnaflow. Zakładam, że ten oryginalny rezonator jest nie do kupienia, a jeśli nawet to chyba nie chcę widzieć ile kosztuje
Czytałem na zagranicznych forach, że daje to całkiem ciekawy rezultat. Nie wiem jak powinien brzmieć S Type R na fabrycznym wydechu ale mam wrażenie, że można by go nieco ucywilizować na niższych obrotach bo wewnątrz auta jest to troszkę uciążliwe - chyba, że ten typ tak ma i to tak brzmi
. Jeździłem już kilkoma V8 i były nieco bardziej cywilizowane na niższych obrotach - no chyba, że kot ma tak ryczeć
- nie znam się bo to dla mnie nowość.
Będę wdzięczny za jakieś info.