Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wymiana świec
Viator:
Bardzo ciekawa i pouczająca dyskusja. Dziękuję za naświetlenie tematu.
Widzę, że zdania są podzielone; auto ma blisko 240 tyś przebiegu (przynajmniej tyle jest na liczniku) i nie wiem kiedy i czy w ogóle uszczelki były wymieniane podczas zdejmowania kolektora. Zamówię komplet 12 sztuk i najwyżej oddam część, gdy okażą się niepotrzebne. Raczej jednak zdecyduję się na zamienniki.
Tak czy inaczej: dziękuję!
sztandi7:
--- Cytat: Driv3rrrr w Sierpień 29, 2018, 22:18:58 pm ---Z doświadczenia powiem wam tak. Górne wytrzymują dość długo, dolne zazwyczaj po ponad 200 tys km przebiegu są spłaszczone jak naleśniki i mogą puszczać lewe powietrze.
--- Koniec cytatu ---
A oto potwierdzenie na przykładzie większego brata Jaguara S-Type. Góra była ok, dół natomiast wyglądał następująco... Po prawej stronie już wymienione na nowe, lewa została dla kontrastu :)
Kwestii silikonu nawet nie poruszajmy. Brak słów ... :-nie
Eppic:
--- Cytat: Driv3rrrr w Sierpień 29, 2018, 23:50:49 pm ---I jeszcze jedna sprawa.Obracaja się te tulejki mosiężne w podstawie kolektora i jest dupa wtedy. Jak ktoś bez klucza dynamometrycznego to z czuciem. Jak ktoś ma klucz to już wytestowane mam że wystarcza 5-6 Nm. Wg Jaga trzeba na 10 ale wtedy się obracają w plastiku i klops.
Podstawę do głowicy spoko 10-12 Nm
--- Koniec cytatu ---
Jak ja wymieniałem to widziałem , ze ktoś już sie dobierał i ukręcił tulejki...mimo wielu prob wklejania ich nic to nie dawało...na szczęście ta listwę da sie dostać na aledrogo i wymienić.
Driv3rrrr:
Też wklejalem na 3 różne kleje i dupa
Kavaa:
Mam pytanie co do uszczelek dolnych a dokładnie to jeśli kolektor mam już zdjęty i widzę górne uszczelki, to gdzie są dolne? Pod tymi co widać i są od dołu?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej