Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Termostat 4.2 298 KM

<< < (5/5)

HDJAG:
Miałem podobny problem w XF4,2sc. Wymiana termostatu nic nie dała. Należało dokładnie umyć chłodnicę – zdjęcie zderzaka, zastosowanie chemii.

patryk_x-type:
A czy komus przy demontazu termostatu wyszły z ubudowy nakretki miedziane ktore są wcisniete w obudowe?? jest jakis na to patent na jakies klej je tam włozyć? i czy dysponuje ktos zdjeciem jak powinien byc złozony ten termostat bo jak odkreciłem ten krociec to sie cały wysypał i nie pamietam kolejnoosci atam 2 sprezyny i 3 czesci :)???

PeterX:
Same nie wyszły, były za mocno skręcone, podobnie trzeba uważać z dokręcaniem cewek zapłonowych bo przy odkręcaniu nakrętki obrócą się w deklu. Z klejem może być różnie, na początku powinno być ok, ale nie wiadomo kiedy to puści, trudno też dobrać jakiś klej to takiego połączenia. Zapakuj więc jakiś klej, ale potem spróbuj nawiercić z boków cienkim wiertłem po dwa otworki na nakrętkę tak, żeby przeszło przez nakrętkę, potem dobierz odpowiednie wkręty i zablokuj te nakrętki. Może da się też całkowicie pozbyć nakrętek i po prostu zastosować je z drugiej strony termo. Druciarstwo w sumie :).
Ostrożnie przy zdejmowaniu tego cuda, można łatwo skończyć z wersją termostat+obudowa, jak nie nakrętki to plastysie się sypią.

patryk_x-type:
No własnie pekniety jest jeden zaczep w króćcu ten co trzyma ternostat a to wystepuje razem niestety z obudowa wiec musze kupic całosc

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej