Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Wał napędowy - regeneracja, wymiana i wszystko inne

<< < (4/6) > >>

sztandi7:

--- Cytat: CiGaR w Lipiec 30, 2019, 14:23:11 pm ---Nowy oryginalny wał to koszt 6 tysięcy zł, natomiast wał regenerowany fabrycznie w Anglii to koszt coś koło 2,5 tys. zł. Wiem, bo jestem na czasie z tym. Niestety, ale podpory wału dostępne na rynku nie spełniają określonego celu i tu leży problem, sam napęd jest w tych autach ok wbrew opiniom panującym wszędzie, poza tym podobne problemy z napędem mają tak samo audi, bmw itd.

--- Koniec cytatu ---

W zależności od ASO. Mi w łódzkim ASO krzyknęli właśnie coś koło 12000 zł.  A co do zamienników podpor - są za miękkie ?

CiGaR:
To niezłą marże sobie narzucili, bo oryginał jest jeden jedyny dostępny w polsce chyba w wawie, a ten regenerowany jest do ściągnięcia przez Aso z Angli tez już jedyny. Pytanie jak jest zregenerowany i skąd oni brali części zamienne. Co do samej podpory jest ona zbyt twarda przez co nie niweluje drgań wału, pomimo dwukrotnego wyważenia i idealnym wyrażeniu na maszynie w aucie drgania mogą wystąpić takie sytuacje notorycznie się powtarzają nie tylko w marce Jaguar. Konsultował to z trzema serwisami od wałów.

V12:
Jako ciekawostka nowy oryginalny wał kosztuje 781 GBP + VAT, a fabrycznie regenerowany 314.76 GBP + VAT...

Alll:
I jak wygląda sytuacja z tymi przegubami? Wymieniał juz ktoś na CVJ009? Bo jak nie to niedługo mnie raczej będzie czekać taka wymiana;)

sztandi7:
Może by tak warto napisać, jakiej firmy podpory wału można śmiało kupować, a jakie sobie odpuszczać? Kiedyś już był temat poruszany, że nie wszystkie zamienniki podpór bywają dobrze dobrane do X-Type (z tego co pamiętam była mowa o ich twardości).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej