Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

czy moza pozbyc sie modułu tmps na stale

<< < (2/4) > >>

ajtotal:
skad jesteś?

xsnailx:
Tez mnie tpms denerwuje czasami ... ale jesli jezdzisz na runflat to koniecznie zostaw wlaczony, bo nie daj boze depniesz za mocno a opona bedzie miala kiepskie cisnienie ...

Spec Jaguar:
Mogę dezaktywować TPMS, posiadamy oryginalne SDD z dostępem online ale niestety działamy w Bydgoszczy.

grandpa:
raczej odradzałbym robienia tego samemu jeżeli nie masz doświadczenia bo cie to po prostu przerośnie albo podjedź do mechanika niech ci pomoże zlokalizować pod jakimś pretekstem a następnie spróbuj sam ale na własną odpowiedzialność

marek230482:
Podepnę się pod temat. Ale ja chcę aktywować TPMS. U mnie najwyraźniej ktoś to wyłączył. Dzisiaj się dowiedziałem że mam czujniki w kołach. Idąc tym tropem odnalazłem też anteny.... i moduł... i bezpiecznik też jest dobry :) wszystko fizycznie jest. Ale po włączeniu samego zapłonu gdy jest sprawdzenie (zapalenie) wszystkich kontrolek to nie zapala się wskaźnik TPMS. Stąd wnioskuję że jest dezaktywowany. Ponieważ gdyby był widoczny i działał choćby z błędami to przy włączaniu zapłonu kontrolka zapaliłaby się.
Czy się mylę?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej