Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
czy moza pozbyc sie modułu tmps na stale
Wymieniacz:
Cześć jeśli system jest aktywowany i wszystko jest ok to nic się nie wyświetla. Spuść trochę powietrza z jednego koła i sprawdź czy wyskoczy komunikat pomiędzy zegarami. Jeśli system jest wyłączony to włączyć można tylko za pomocą oprogramowania sdd u kogoś kto ma taki program i wie jak to zrobić. Ja swój system wyłączałem w ECS we Wrocławiu więc też pewnie mogli by włączyć jak byś potrzebował. Pozdrawiam
marek230482:
Wydaje mi się, że gdyby był aktywny to po włączeniu zapłonu kontrolnie powinna się zapalać. Tak jak abs czy inne kontrolki. U mnie nie. Ciśnienie na poprzednich oponach zeszło mi do mniej więcej 1,8bar i nic się nie zapaliło. Tak więc nie działa na pewno :-hehe
Rafael912:
A co to moze byc jak wyświetlacz pokazuje błędy ale jednocześnie poprawne ciśnienia, które są w zakresie ? Czujnik moze być uszkodzony lub z wyczerpana baterią ale pokazujący dobre ciśnienie ?
Zbyszek01:
Możesz pokazać te błędy jak one wyglądają? Może dotyczą czegoś pokrewnego a nie ciśnienia?
Rafael912:
Na starcie świeca sie błędy 4 kóŁ potem dwóch. Wskazania ciśnienia się zmieniają więc czujniki są sprawne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej