Dział Techniczny > XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)

Xjs nie odpala

<< < (2/4) > >>

eclips:
okazało się ze jednak sa tylne przeciwmgielne w xjs ( rocznik 1995) hura kłopot z glowy
pompa działa wszystko super

zostało przerobić przednie lampy i obrysowki,czy tylne obrysowki mogą zostać czy trzeba odłączyć ?

jarek-jerryjag:
Sorry  nie wiem jakim sposobem  myślałem ze masz xjs z 1989 . To zupełnie inne auto.
  Z obrywkami  jest chyba przepis jak auto jest szersze niz 180 to mozna je mieć .  Jedyny problem ze  xjs ma 180 bez 7 mm . co prawda mozna założyć fabryczne odbijacze na bokach i wtedy auto jest szersze.
 co prawda ta polska strona pisze ze XJS jest (od 1793 mm do 1885 mm) dziwne
http://www.encyklopedia.moto.pl/jaguar/xjs/wymiary/
  Co do twojego auta  one miały tylne lampy przeciwmgielne a przednie były  tylko zakładane na żądanie właściciela  gdy je kupił  .
 ciekaw jestem ze masz felgi szprychowe . to bardzo rzadki element w autach po 1992. szczególnie ze to 16  i cholernie ciężkie . jednak ładnie wyglądają.

Wracając to świateł przednich drogowych  to mało kto w Polsce zmieniał te światła na legalne w Polsce.
 Można dostać używane niemieckie  ale to sporo forsy . Wiele osób sprawdzających te auta do Europy  montuje wczesne amerykańskie ramki Podwójne  do których pasuja lampy od polskiego fiata.
 cena wychodzi o połowę taniej  niż na niemieckich .Ja sam przygotowując auta do Europy wsadzam takie lampy
 zobacz to auto :
https://www.autoscout24.com/offers/jaguar-xjs-4-0i-gasoline-green-60906d6e-36b6-6b5a-e053-e250040a8e37?cldtidx=10

eclips:
przednie lampy zostawiam,boczne obrysowki pomarańczowe (przod) polaczylem z kierunkami,tylne czerwone zostawiam
kto podpowie jak się wyjmuje odblaski-lampy z tylnego zderzaka

jarek-jerryjag:
trzeba zdjąć cały plastyk -zderzak. One mają zamocowania z tyłu  na okrągłe zaciski .

eclips:
proszę o potwierdzenie czy dobrze wybrałem oleje itp.
-silnikowy 5w40 - 8 litrow
-skrzynia dextron 3    5 litrow
-hamulcowy  dextron 3   ile litrow potrzeba na wymiane

chyba ze polecacie cos innego
auto przebieg 80 tys.mil

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej