Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Pomoc
Zaloguj się
»
Dział Techniczny
»
XF (2008 - obecnie)
»
Jaguar XF 2.7 nie chce odpalać po rozgrzaniu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Jaguar XF 2.7 nie chce odpalać po rozgrzaniu (Przeczytany 1622 razy)
Prezes
Aspirant
Kocham to forum
Jaguar XF 2.7 nie chce odpalać po rozgrzaniu
«
dnia:
Maj 07, 2018, 15:15:35 pm »
Witam Szanownych Forumowiczów,
od blisko pół roku jestem posiadaczem
XF-a z silnikiem diesla 2.7 z tórym mam następujący problem: silnik nie chce zapalić gdy jest ciepły ale co jest dziwne nie zawsze. Pierwszy raz problem pojawił się po miesiącu od kupna - przejechane ok. 20km chwila postoju, wsiadam naciskam start i tylko krecenie rozrusznika slychać ale za trzecią próbą odpalił i od tego czasu spokój na jakies dwa miesiące. W ubiegłym miesiącu to samo ale za którąś próbą zapalił. I teraz sytuacja wygląda tak że jak sie nagrzeje to zapali dopiero po ok. dwóch godzinach ale co dziwne nie zawsze tak jest (przykład ostatniej trasy: zimny start>przejechane 400km - postój na obiad-powrót do auta i....nie odpalił, trzy godziny stania po czym odpalił - zrobił kolejne 600km gasze i co? i od razu odpala bez zadnego problemu. Następnego dnia rano start. 500km parking pod domem gaszę - za minutę próba odpalenia i d..a kręci, kręci, kręci ale nie odpalił - ostygł i zapalił bez problemu.
Czy miał ktoś z Was taki problem i chciałby podzielić się swoim doświadczeniem/rozwiązaniem bo nawet nie wiem od czego zacząć - komputer nic nie pokazuje.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Maj 07, 2018, 15:54:05 pm wysłana przez Prezes
»
nordyk
Forumowicz Executive
Odp: Jaguar XF 2.7 nie chce odpalać po rozgrzaniu
«
Odpowiedź #1 dnia:
Maj 08, 2018, 20:36:11 pm »
Czujnik położenia wału, czujnik temperatury który przekazuje dane do pompy - chyba takie coś jest w jagu. Sprawdzaj od najprostszej rzeczy. Powodzenia
Prezes
Aspirant
Kocham to forum
Odp: Jaguar XF 2.7 nie chce odpalać po rozgrzaniu
«
Odpowiedź #2 dnia:
Maj 09, 2018, 14:17:29 pm »
Dzięki nordyk
w piątek jadę do serwisu w Bydgoszczy mam nadzieję że ich komputer pokaże z czym jest problem
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
FORUM JAGUAR CLUB POLAND FOUNDATION
»
Dział Techniczny
»
XF (2008 - obecnie)