Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Elektroniczny System Antykorozyjny
bombki:
http://moto.allegro.pl/item315017567_elektroniczny_system_antykorozyjny_promocja_od_tc4.html
czy ktoś z was korzystał z czegoś takiego? Proszę o opinie na temat tego rodzaju zabezpieczenia przed korozją
kuba:
Pierwszy raz uslyszalem o tym jakis rok temu na zasadzie "sluchajcie jaka metode wyludzania pieniedzy z ludzi wymyslili". Teoretycznie bardzo madrze opisuja dzialanie tego ustrojstwa, ale jakos szczerze mowiac nie jestem w stanie uwierzyc w sprawne dzialanie tego urzadzenia. Moze sie myle, ale nie robilbym sobie wielkich nadzieii.
bombki:
Kuba dzięki za chęci, ale bardziej mi zależy na opinii forumowiczów którzy mieli z tym czymś jakieś doświadczenia
emka:
Metoda katodowego zabezpieczenia antykorozyjnego jest znana od lat i powszechnie stosowana w przemyśle. W związku z tym laicy niech najpierw poczytają na ten temat (ogromna dziedzina nauki).
Inna sprawa to oferowany aparat, który może służyć do nabijania w butelkę, ale chyba nie zaszkodzi.
Pozdrawiam.
Luqasek:
u mnie na uczelni jest cała katedra która zajmuje się korozją, zwłaszcza instalacji morskich i statków (w koncu wydział Oceanotechniki i Okrętownictwa :)) a kilka osób zajmuje się problematyką katodowego zabezpieczania wszelakich metalowych konstrukcji. jak już pisał/a emka ta metoda znajduje praktyczne zastosowanie w ochronie statków i wież wiertniczych. i tylko pozostaje pytanie czy to konkretne zaprezentowane na zdjęciach urządzenie jest w odpowiedni sposób skonstruowane i wykonane, i czy te elektrody są z cynku? z tego co pamiętam z wykładów takie właśnie powinny być
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej