Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

X350 3.0 problem z elektryką.POMOCY!!!

<< < (2/3) > >>

Marcelek07:
Ja mam podobny problem( te same błędy),  w ostatnim czasie wymieniłam masę na skrzyni biegów pomogło to w przestaniu falowaniu obrotów podczas jazdy. Słyszałem raz że problem ten może być związany z masą w bagażniku, sprawdź czy może się grzeje przewód masowy w bagażniku po przejechaniu kilkunastu kilometrów.

Boodzio2:
Pierwsze akumulator ,drugie alternator,trzecie masa na poduszkach silnika.

mr_blanc:
Witam,

miałem identyczny problem z X350 z 2003, wymiana akumulatora nie pomogła.
Wina leżała po stronie przewodu masowego.
Z racji tego, że gdy biorę się za mechanikę robię jeszcze więcej szkód w aucie, zleciłem usunięcie usterki w niezawodnym jak do tej pory Jagcarze.

Nie wnikałem gdzie tej masy brakowało, bo nie wiedziałem, że i Ty będziesz miał taki problem  :)
Myślę, że koledzy praktycy podpowiedzą.

pozdrawiam
andrzej

Darmax:
Hurra!!!

Problem naprawiony. Wina faktycznie leżała po stronie masy.
Zdjąłem plastikową osłonę, tą co osłania z góry reflektory i chłodnicę. Za prawą lampą są dwie masy takie skręcane do karoserii i jedna z nich była pęknięta tak, że nie było tego pęknięcia widać. Wystarczyło, że lekko chwyciłem za przewody i sprawa się wyjaśniła.

Dzięki za sugestie.

Odnośnie wymiany żarówek xenon (światła mijania).
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy trzeba demontować zderzak i lampę aby wymienić te cholerne żarówki?

a1410:
Nie trzeba demontować zderzaka, wystarczy zdjąć górną osłonę, odpiąć mocowanie tylnej, plastikowej klapy reflektora, zdemontować klapę i przy odrobinie sprytu wyjmiesz ten żarnik...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej