Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
X350 3.0 problem z elektryką.POMOCY!!!
Darmax:
Próbowałem i nic z tego.
Spinkę z klapki odpiąłem ale klapki nie można wyjąć (za ciasno jest tam). Paluszki musiałbym mieć jak niemowlę.
Znalazłem coś takiego: http://www.superv8.co.uk/2012/11/xenon-bulb-replacement/
a1410:
Nie mam paluszków niemowlaka, a jednak udało mi się zmienić żarniki w obu reflektorach. Przyznaję, że demontaż a potem montaż klap to było spore wyzwanie, ale jakoś udało mi się to zrobić...
filar12:
Jest to możliwe i wykonalne tylko chwilka cierpliwości oraz determinacja jest potrzebna, ja do malutkich nie należę i daję radę bez problemu.
piotrorlowski:
da się wymienić żarówki bez zdejmowania zderzaka. klapkę łatwiej wyciągnąć niż włożyć, ale da się.
promotion:
dzięki Panowie za wszelkie sugestie , mialem identyczny problem , po włączeniu wycieraczek auto gasło , okazała się za to winna masa na przednim pasie po prawej stronie , przy próbie odkręcenia i sprawdzenia stanu styków śruba została m w ręku ( utleniła się i odpadła ) , to samo było z masą po lewej stronie , wystarczyło nawiercić nowy otwór pod nową śrubę masową podłączyć kabelki i wszystko działa . DZIEKI !!! parę stówek zostało w kieszeni , no i czas naprawy zajął jakieś 30 min.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej