Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Jaki olej do silnika

<< < (3/6) > >>

peres20:
ja osobiscie nie jezdzilem nigdy na castrolu, ale z tego co słyszalem od kolegow z branzy to mieli przypadek zatartego turba w toyocie landcruiser , auto miała rzeczywisty przebieg 90tys km. fachowiec od turbo sprezarek powiedzial zdecydowanie ze w toyocie nie jest normalnie mozliwe zeby turbo zatarło sie przy takim przebiegu,tak ze nie wiem, ale mysle ze nie powinien mu zaszkodzic :-V

KRISS:
a co ma olej do zakatowanej turbosprężarki w Landcruiser????

peres20:
widocznie cos ma , przeciez turbo jest smarowane olejem z silnika. w sumie zalecane jest aby po jezdzie szczegolnie na wyzszych obrotach odczekam chwilke zeby autko pochodziło na wolnych obrotach, az sie turbo przesmarujei dopiero gasic motor, wiec jakosc oleju chyba tutaj odgrywa dosc powazna role ??????. :-wstyd. ale ja bron Boże nie odradzam tego oleju;p.sam miałem wlac do kota , ale zdecydowałem sie na volvoline :-za.

KRISS:
Katowanie zimnego, Katowanie zimnego w terenie, Katowanie w terenie w KURZU, po katowaniu od razu off.
Generalnie zasada jest prosta. Jakby coś było ekstremalnie do bani to ludzie by o tym pisali na forach jak głupi w każdą stronę i każdy by o tym wiedział. ( tak jak z pewnymi modelami telefonów komórkowych) skoro nie piszą, to znaczy, że jest w miarę porównywanie :)
pozdrawiam
KRISS

Chris:
....witam.ja osobiście do silnika wXJ40 leje Castrol-a 10w40,i jest całkiem nieżle...pzdr.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej