Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
uszczelka pod głowicą
Alef Zero:
Chyba mam problem z uszczelką w xj 2004 4.2 wolnossący. Ostatnio musiałem dolewać płynu do chłodnicy. Wycieków nie widać a z rury leci biały dym. Jeszcze nie diagnozowałem testerem, zrobię to w przyszłym tygodniu. Jeśli okaże się że to uszczelka to gdzie najtaniej dostanę zestaw uszczelek ? Mam dobrego mechanika który serwisuje przede wszystkim amerykańskie samochody ( V8 również ), serwisował moje amerykańce: pacyfikę i grand ama więc serwisu nie szukam ale jeśli możecie polecić solidny i niedrogi w Warszawie to też poproszę.
niewaskieauto:
Jak nie chcesz kupować badziewia które nie będzie pasować to jest tylko jeden poważny sklep internetowy nazywa się V12. Sprawdź dwa razy zanim zaczniesz remont bo tanio nie będzie
Alef Zero:
Absolutnie nie chcę badziewia. Robię dla siebie i zamierzam jeździć jeszcze wiele lat tym kotem, a kiedy sobie kupię drugiego to ten będzie dla żony. Na stronie v12 nie ma kompletu ( setu ).
a1410:
Zacznij od sprawdzenia wszystkich przewodów układu chłodzenia, gdyż to gdzieś tam może być lekki wyciek, którego możesz nie widzieć, bo czasem płyn odparowuje praktycznie bez śladu. Para z wydechu to zjawisko normalne przy niskich temperaturach i wysokiej wilgotności powietrza...
Alef Zero:
jasna sprawa, posprawdzam co się da.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej