Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

wymiana pompy paliwa w Jagu XJ6 4,0 1991

(1/2) > >>

jaguarofan:
witam @ll

jaki moze nyc koszt czesci przy wymianie "pompy paliwa" w jaguarze wymienionym w temacie?? ?? Ujmuje to w cudzyslow poniewaz nie wiem czy cos "dookola" wypadaloby wymienic jeszcze..

koszty robocizny jak wiadomo zaleza od miejsca naprawy, klasy fachowca i humoru Jaga ;D ;D ;D

dzieki za info z gory

pzdr

Arkadiusz przygotowujacy sie do ostatecznego wyboru Jaguara...

daniel:
Ja wymieniałem jakieś 2-3 lata temu jedną z pomp (tych pod autem - u mnie są takie dwie). Kosztowała mnie około 800pln. Wypadałoby jeszcze wymienić filtr paliwa.

V12:

--- Cytat: daniel w Luty 18, 2008, 17:35:48 pm ---Ja wymieniałem jakieś 2-3 lata temu jedną z pomp (tych pod autem - u mnie są takie dwie). Kosztowała mnie około 800pln. Wypadałoby jeszcze wymienić filtr paliwa.

--- Koniec cytatu ---

Ta "druga" to właśnie filtr :) 2 pompy są w XJR i w V12

daniel:
Nie jestem taki pewny, chociaż że są dwie powiedział mi mechanik - sam nie patrzyłem. Ale kiedyś czytałem na jagloversach, że były wersje do "ciepłych krajów" z podwójymi pompami, bo pojedyńcze się potrafiły nie wyrabiać.

lzygadlo:
Jeżeli masz pompę tak jak ja w baku, a pod autem jest tylko filtr paliwa
to koszt wymiany około 140 zł.
http://www.allegro.pl/item318312139_pompa_paliwa_ford_chrysler_jaguar_mercury.html
 + robocizna ale można we własnym zakresie
Przerabiałem ten temat ostatnio jak się zdecydujesz na wymianę to mogę Ci napisać szybką instrukcję wymiany :)
cała impreza zajmuje około 3h.

pozdrawiam
lzygadlo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej