Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

FALUJĄCE OBROTY

<< < (3/5) > >>

Filip:
To XJ :D
Ja byłem miesiąc bez auta, ale to mechanik się guzdrał. Regeneracja około tygodnia.

Bocian:
Widzę, że do regeneracji konwertera polecacie firmę Avanti z Kielc, ale google pokazuje im ocenę 2,4 jako średnią z 39 opinii.
Dużo negatywnych komentarzy.
Potrzebuję akurat zrobić regenerację u siebie, ale mam opór po takich komentarzach.

Czy ktoś może się na ten temat wypowiedzieć lub polecić inną firmę?

Jeśli zakład byłby w okolicy woj. opolskiego to najbardziej by mi odpowiadało gdyby firma była w stanie zdemontować skrzynię. Avanti na przykład tego nie robi i trzeba im dostarczyć zdemontowaną skrzynię a powiedzieli, że są to w stanie zrobić w jeden dzień.

Bocian:
i przy okazji, czy koszt regeneracji sprzęgła w XJR będzie inny niż w wolnossącym XJ 4.2?

Alef Zero:
Zapytaj w Midparts. Nie są z opolskiego ale zajmują się konwerterami. Robiłem u nich skrzynię 6hp26. Terminy mają długie ( dużo klientów ), cena wysoka ( naprawa skrzyni i regeneracja konwertera kosztowała 7500 ), dają gwarancję ale trzeba po 2000 km wymienić u nich olej i filtr ( dodatkowy koszt 1200 ). Z naprawy jestem zadowolony.

Driv3rrrr:

--- Cytat: Bocian w Październik 24, 2017, 12:53:51 pm ---i przy okazji, czy koszt regeneracji sprzęgła w XJR będzie inny niż w wolnossącym XJ 4.2?

--- Koniec cytatu ---

Te same skrzynie wiec i cena pewnie identyczna bedzie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej