Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
FALUJĄCE OBROTY
Driv3rrrr:
P1111 i P1000 to serwisowe błędy. Skoro bylo P1111 oznacza to że wszystkie systemy/podzespoly silnika odpowiedzialne za zapłon sa sprawne
Filip:
To konwerter w skrzyni biegów. Ja też się długo nad tym głowiłem. Na początku falowanie było tylko na 4 biegu, później też na 5 i 6 I tylko w określonym zakresie obrotów. Gdy silnik się rozgrzał, to objawy znikały. Później już nie znikały I falowanie było coraz bardziej dokuczliwe. Pomogła regeneracja konwertera.
Arek22:
Dziękuję za informację, troszkę mnie zmrtwiłeś bo to dość poważna robota i nie na jeden dzień. Słyszałem a raczej czytałem że regeneracaja konwektera to koszt około 700 zł i najlepiej robią to w Kielcach... do tego robocizna ;-)))) jutro jadę do mechanika i mu powiem co się dowiedziałem. Zobaczymy co mi na to powie....
Jeszcze raz dziękuję
Filip:
Ja też oddałem go do Kielc. Do Avanti. Z odbiorem z warsztatu i odesłaniem tamże 770 zł. Dają rok gwarancji.
Do tego wymieniłem olej i miskę z uszczelką - zestawy są po ok 800 zł. Za robociznę mechanik wziął 600 zł.
Arek22:
...no właśnie i koszty rosną do ponad 2000 zł ;-) nie wiadomo czy płakać czy się śmiać ;-)))) Dzięki za podpowiedź ale chyba się troszkę podłamałem ......
Długo czekałeś na regenerowaną część....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej