Witam wszystkich, jest mi niezmiernie miło że od wczorajszego dnia mogę się zaliczyć do szacownego grona posiadaczy Jaguarów
Emocje jeszcze nie opadły, także dziś w nocy ledwo spałem i co jakiś czas musiałem zajrzeć do garażu, żeby upewnić się czy drapieżny kot nie uciekł
Moim nowym samochodem jest S-type z silnikiem 2.7d i manualną skrzynią biegów z 2006 roku. Egzemplarz jest bardzo ładnie utrzymany, choć już na wstępie muszę trochę zainwestować w serwis (konieczność dokonania napraw przełożyła się na szczęście na stosunkowo atrakcyjną cenę zakupu). Największą i właściwie jedyną poważną bolączką jest brak wspomagania hamulców - Pan w jednej ze stacji diagnostycznych na których sprawdzałem samochód przed zakupem sugerował że to serwo, ale to się jeszcze zweryfikuje.
Poza tym samochód jest poniekąd spełnieniem moich motoryzacyjnych marzeń, mam nadzieję że będzie długo służył. Miło mi poznać i pozdrawiam!
P.S. Wiem, że od tego jest inny dział na forum i na pewno będę go przeszukiwał, ale gdyby przypadkiem ktoś przeczytał ten post i znał jakiegoś mechanika/serwis w Krakowie lub okolicach, któremu bez większych obaw można powierzyć S-Type'a to byłbym bardzo wdzięczny za każdą sugestię