Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Remont silnika 2.7
Driv3rrrr:
Używki maja spore ceny a wiekszosc i tak jest po interwalach olejowych 25-30 tys km. Akurat ten silnik warto naprawiać wg mnie
phoenix0000:
Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Dziś lub w poniedziałek będę wiedział co dokładnie się stało. Będę oczywiście informował na forum o postępach. Jak i publikował pytania bo bez waszego wsparcia będzie ciężko.
phoenix0000:
Witam serdecznie, okazało się że przyczyną usterki w moim silniku była pompa oleju. Odmówiła posłuszeństwa a w następstwie tego obróciło panewki. . Sam silnik w środku strasznie zabrudzony olejem, ewidentnie Włoch miał w nosie wymianę oleju. Mam nadzieje, że uda się sprawę wyprostować. Przeszczekam przyszłych kupujących przed autami z Włoch. Sprawdzać umowy z komisami i w miarę możliwości zbadać wnikliwie auto. Warto wspomnieć, że nie ma "okazji".
maron:
Pompa oleju to element który "normalnie" się zużywa w tym silniku,nawet jeśli się dba.
phoenix0000:
Maron, powiedz proszę czy nie powinna się zapalić jakaś kontrolka związana z działaniem tej części?? Pytam bo nie wiem jak to wygląda w tym aucie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej