Wracam do tematu po dłuższym czasie i gdyby ktoś potrzebował możliwości odtwarzania dźwięku z zewnętrznego źródła i rozważał zakup urządzenia Xiaomi Roidmi 2s to zdecydowanie polecam.
transmitery fm to syf, zarówno jeśli chodzi o wygodę użytkowania, jak i o jakość dźwięku. pasmo fm jest odcięte powyżej 15khz i jeśli słyszycie te częstotliwości, to nigdy nie będziecie zadowoleni z jakości dźwięku. ja nie jestem i gdy tylko będę mógł, skorzystam z innej możliwości. nie po to mam 12 głośników, żeby słuchać jakiejś kupy.
Możliwe, że ja po prostu nie słyszę pasma dźwięku powyżej 15 khz, ale wygląda na to, że nie słyszą go również inne osoby, które poprosiłem o posłuchanie i ocenę dźwięku. Być może włączając na zmianę ten sam utwór z płyty CD i z telefonu poprzez transmiter FM różnica będzie odczuwalna, ale przecież mamy odtwarzacz CD w samochodzie a brakuje nam możliwości odtwarzania np. z telefonu.
Jeśli włączymy muzykę z mp3 lub spotify to ten dźwięk i tak ma gorszą jakość bez względu na to czy będziemy go odtwarzać po kablu, bluetooth czy w jeszcze inny sposób, przez 12 głośników czy przez 2.
Płyty mam i słucham z moich, ale używam też spotify i brakowało mi możliwości używania go w samochodzie a także możliwości słuchania audiobooków.
... jesli ktos pisze ze jedyne szumy jakie slyszy to wtedy kiedy nie gra muzyka to pozniej co sie z nimi dzieje.... nie slychac ich wyraznie gdyz muzyka zaglusza ,
a nieprawda, nieprawda
Wystarczy, że zaczynamy odtwarzać utwór, w którym jest cisza a szumy milkną. Słychać je ponownie po zatrzymaniu odtwarzania. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
Wady jakie zauważyłem:
Początkowo słuchałem na częstotliwości zalecanej przez producenta czyli chyba 96,4, ale jest taka miejscowość w woj. opolskim - Kluczbork, gdzie jak tylko wjeżdżam to prawie każda stacja radiowa ma zakłócenia. Muzykę odtwarzaną przez transmiter też mi zakłócało. Przestawiłem na 99,1 i jak na razie nigdzie już nie miałem takich problemów.
Druga rzecz jest taka, że urządzenie po umieszczeniu w wejściu zapalniczki na przednim panelu powoduje brak możliwości zamknięcia popielniczki więc umieściłem ją w wejściu na zapalniczkę dostępną dla pasażerów z tyłu. Nie pamiętam czy popielniczka nie zamyka się tylko kiedy podłączony jest od góry kabel do ładowania telefonu czy cały czas, ale ja potrzebuję możliwości ładowania więc z przodu mam swoją starą ładowarkę.