Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Palec rozdzielacza zaplonu

<< < (3/4) > >>

oskioski:
Jerry to stary cwaniak  ;D ;D- jutro Tzn. w niedzielą powie Nam ,że dyferencjał w korbowód sie zagiał i rozciągnął panewkę sterującą piaste głowiczną bendiksa dociskowego . Wtedy DUPA  :-thumpdown   :-cry

;D ;D ;D ;D ;D

jarek-jerryjag:
Tak korbiel wsteczna do slimacznicy napewno urwana  :-hehe :-hehe :-hehe
 dzisiaj byla 100F czyli 37C troche za szybko cieplo sie zrobilo .

richie:
hej adams, poprostu zmierz ciśnienie na wszytkich cylindrach i napisz efekty, koniecznie odłącz cewki ale jak masz zdjętą kopułkę to i tak nic nie popalisz, koniecznie weź dobry wkręcany manometr, takim szybkim przykładanym możesz nie dac rady sprawdzić, jak będziesz kręcił to uchyl przepustnicę jeżeli masz zdjete ciągła. Napisz co Ci wyszło na pomiarze.

jarek-jerryjag:

--- Cytat: oskioski w Maj 09, 2009, 01:12:05 am ---Jerry to stary cwaniak  ;D ;D

--- Koniec cytatu ---
z dziada pradziada warszawiak

adams:
Witam!
Jestem pon pomiarzem kompresji, krotki nopisik bo sie troche w tych cylindrach pogubilem ;D ;D ;D
Pierwszy pomiar BankB
1B   11.8   kg/cm2
2B   11.8       "
3B   10.5       "
4B   10.5       "  ten ktory teoretycznie nie chodzil swieca czarna. Pomiar na mokro 15.0
5B    7.0        "  swieca normalna  tak jakby palil na nim. Pomiar z olejem 15.0
6B   12.5       "

Bank A
1A    13.0
2A    12.6
3A    12.6
4A    12.5
5A    12.0
6A    12.1

Tak to wyglada Bank B do zdejmowania glowicy. Wyglada to na pierscienie na 5 garnku ale i ten 4 mi sie nie podoba, moze pomiedzy nimi walnela uszczelka?   
Dziwi mnie jesczcze taka roznica miedzy bankami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej