Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Świeżak ;-)
DanielJ:
@milet:
Dzięki bardzo za pomoc!
AD 3
W korkach czy nie w korkach 11-16, ale raczej koło 15 w normalnym ruchu. Jak były maks korki to pokazało 17. Koła 18.
Na trasie nie przekroczę 7l jadąc grzecznie 130 na tempomacie.
Więc dlaczego tak dużo w mieście ?
MaksWro:
@milet pozdrawiam :)
Chociaż juz dawno przestałem obserwować nowe jagi w mieście bo jest ich juz całkiem sporo ale kolor ciekawy :)
@DanielJ
Tyle te auta palą w mieście światła korki klima gaz hamulec ciężki but na nodze :)
Szczerze mówiąc to ja juz po jeżdżeniu 2.7 nie zwracam uwagi ile to pali po prostu tankuje i jadę moze tez mi czasami wychodzi z 14-15l. Średnio za 100zl 200-250km jak kiedyś sprawdzałem.
Zimą z wroc do Zakopanego Ok 400km 4os zapakowany cały bagażnik to na rezerwie dojeżdżałem a niby trasa powinien mniej spalić :)
SilverAG:
A ja się wkurzam, jak mi 2.0d pali średnio 5,4 litra w cyklu mieszanym :-)
Dominik_XF:
Ja nie wiem jak Wy jeździcie mi 2.7 wychodził średnio 8,5 litra nigdy nie spalił więcej jak 10 litrów teraz 3.0sc pali pomiędzy 12 a 14
rmazurek:
Taaaak...A mój sam dolewa jak jeżdzę...
Niestety 3l swoje spali. O dziwo w XJ (mimo braku remapu) pali mniej niż XF ale nie spodziewajmy się cudów.
XJem (na 20stkach) mój rekord 53MPG (5.3 l/100) ale taka jazda to nie jazda - tempomat ustawiony na ok 100 km/h. Mój średni wynik z codzienne jazdy do pracy to 38MPG (7.4 l/100km) jazda bardzo spokojna.
XF na 18stkach i po remapie 55MPG to mój najlepszy wynik ale tak jak wyżej jazda bardziej mecząca (a nie po to kupujemy takie auta) mój standardowy wynik przy jeździe mieszanej z przewaga "poza miastem" wynosił 35MPG (8.1 L/100km) przy naprawdę spokojnej jeździe.
W obydwu powyższych przypadkach każde "przycisniecie" w dość drastycznie wpływa na wyniki ( szczególnie na krótkich trasach (około 15km do pracy)
Mój najgorszy wynik w XF - 12MPG(23.5l/ 100km) około godziny w korku w mieście, w Xj nie miałem jeszcze przyjemności ale na pewno nie będzie tak złe ze względu na system stop/start.
Kolega ma 30s/c w Ftype S przy w miarę spokojnej jeździe do 90mph po autostradzie stwierdził ze nie da rady zejść poniżej 24MPG (11.8l/100km) także nie wiem jakim cudem robisz takie spalanie w XFie z takim samym silnikiem.
Jeśli chodzi o 2 stage unlocking to:
Włączone - 1klik pilota odblokuje tylko drzwi kierowcy, drugi klik odblokuje resztę drzwi
Wyłączone - 1klik pilota odblokuje wszystkie drzwi.
Naciskanie 3 razy wydaje się dość dziwne...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej