Cześć Wam
Jako że miałem dzisiaj trochę wolnego czasu wybrałem się do garażu w celu wyczyszczenia foteli w moim kocie. Często używałem specjalnych środków do tego przeznaczonych za kwoty które oscylowały na kilkadziesiąt złotych. Dzisiaj postanowiłem zrobić coś innego i podebrać mojej mamusi "Magiczne gąbki" których używa w kuchni i nie tylko. Są to takie białe, bardzo porowate gąbki do czyszczenia za pomocą samej wody ew z jakimś płynem. Czyści się nim fugi, ściany, i wszelkiego rodzaju ciężkie do usunięcia zabrudzenia, przypalenia. Są dostępne w każdej lepszej drogerii, np rossman a nawet w sklepach typu aldi
Wyglądają one tak :
Kupiłem do tego najzwyklejsze szare mydło " biały Jelen" 100% naturalne bez żadnego zbędnego szajsu. No i wziąłem się do roboty, bo byłem ciekawy czy faktycznie te środki na które wydaje się kupe kasy są zbędne i wiecie co? Miałem rację....
Byłem w szoku ze zwykła gąbka z najzwyklejszym szarym mydłem będzie w stanie bez wysiłku wyczyscic wszystkie pory w skórze nie zostawiając śladu brudu na powierzchni, gdzie środkami od skór nie zawsze było pięknie. Z wierzchu ok, ale jak się człowiek przyjrzał było pełno czarnych kropek w porach i załamaniach. A TUTAJ NIC !!!!!!!!! Również nasze plastiki mają takie " pory " w swojej strukturze i ciężko to doczyścić. Za pomocą tych gąbek nie ma rzeczy której nie wyczyscicie tak jakbyscie tego oczekiwali. Są bezbłędne.
To tylko kilka zdjęć. Po tym na skórę nałożyłem wosk odzywiający i wypolerowałem suchą czystą ścierką z mikrofibry. Również świetnie nadają się do czyszczenia pyłu hamulcowego, który jest bardzo uciążliwy, tymi gąbeczkami w kilka sekund wszystko znika.
Także zanim kupicie Gliptona czy inne cuda na kiju za grubą kasę spróbujcie mojego sposobu a gwarantuję że będziecie zadowoleni!!!