Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Wymiana czujnika ABS tył

<< < (3/3)

katar83:

--- Cytat: GMK w Listopad 27, 2022, 11:52:52 am ---Witam, chciałbym odświeżyć temat , czy ktoś wymieniał może tylne czujniki ABS w X300 na zamienniki lub na czujniki od X308 XK8  (oryginalne LNA2223AB i LNA2222AB są niedostępne) ? Róznica na pewno jest taka że w X300 czujnik jest z długim kablem który koczy się wtyczką pod kanapą , a te nowsze mają wtyczke przy samym czujniku . Czy ktoś dobierał jakiś kabel z wtyczką do tego nowszego rozwiązania ?
Spuchł lub zardzewiał mi lewy czujnik raz działa raz nie,  wyjąć się go nie da więc pewnie się urwie a jak go zacznę męczyć to chciałbym od razu wymienić.   
pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Wszystkie huby od 1996 do 1998 roku sa takie same i maja dziury na oba typy czujnikow. Mozesz wstawic czujnik z XJ8 i albo zalatwisz caly kabel LNF3425AB albo sama wtyczke.
Mozesz tez wstawic czujnik z Audi A4 bodajze. Trzeba tylko zmienic wtyczke i dodac podkladke bo jest odrobine wyzszy.

Keyczewski:
Witam. Chciałbym się upewnić czy mój czujnik LNA2223AB moge zamienc na inny, niestety urwałem swój a ciężko dostępny jest nowy i nie ukrywam do tanich nie należy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej