Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

XJR X350 4,2 - opinie

<< < (8/8)

filar12:
Sprawa wygląda tak widziałem jaśków więcej niż przeciętny kierowca tej marki x3 min.

"Pod ręką" a może w zasięgu mam miałem kilka nie tylko swoich od 2,5lV6 do 4,2l Kompresorka
Uwierzcie te spalania naprawdę są nieadekwatne to rzeczywistości
Fizyki nie oszukamy masa+moc= odpowiednie zużycie paliwa kaloryczności jego.

Jaguar to nie jest low budget marka z silnikami super oszczędnymi, a raczej kierowana do klientów marek premium.

Porównywanie że jeden użytkownik ma auto z przebiegiem 50 tyś a drugi 300tyś i ma kapcia który pali jak smok jest nie na miejscu i nie trafia w sedno sprawy.

Na własnej skórze wiem jak "mało" może spalic jag np. na lpg na autostradzie w manualu a za kierownica ma taxiaża któremu sie nie śpieszy nigdzie bo jest na emeryturze i min to 10,2l lpg i nie przy tu wspomnianych prędkościach 150+ tylko max 130 km/h.

Żaden z moich klientów widocznie nie potrafi jeździć bo podają w Łodzi i okolicach dużo większe spalania a korekty ECU mają dobre.

Temat rzeka ...

niewaskieauto:
9 litrów  chyba oleju. Zapraszam tych którym 350 4.2 pali 10 litrów na trase zatankuje im auto przejdziemy się po DK1 z Łodzi do Radomska  i z powrotem  zobaczymy ile spali.

a1410:
Dokładnie tak  :-super Trzeba tym "czarodziejom" pokazać, że przy normalnej jeździe cudów nie ma, i to niezależnie od tego, jak by tą rzeczywistość zaklinali...

niewaskieauto:

--- Cytat: Bocian w Lipiec 04, 2017, 12:25:02 pm ---O problemach z głowicami słyszałem, ale pomyślałem, że może gaz zakładał murarz a nie gazownik ;)

--- Koniec cytatu ---

Obsługuje kilka z LPG i nic im nie jest
Kolega FILAR  może powiedzieć to samo sam ma 4.2 tylko wolnossaka na dodatek  montuje instalacje w tych autach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej