Witam,
Jestem tu nowy i chciałbym serdecznie powitać kolegów zainfekowanych przez XJS-a takich jak ja.
Chorowałem na taki samochód od dawna, wielokrotnie przeglądałem to forum z zaciekawieniem. W końcu kupiłem swojego XJS-a z 1994r wersja 2+2 silnik 4,0 w nevadzie w stanach. Samochód jest niestety uszkodzony (zdjęcie przed załadunkiem, poniżej) dlatego kupiłem go za parę dolarów. Z informacji od poprzedniego właściciela wiem, że auto nie odpala po wypadku, są uszkodzone chłodnice, z których wyleciał płyn i jeszcze uszkodzenia te, co widać na zdjęciu. Tylko tyle wiem o jego stanie technicznym. Mam zacięcie do klasycznej motoryzacji i mam nadzieję, że zrobię go z pomocą znajomych w garażu. Wiem, że już płynie do mnie i wedle informacji w drugiej połowie maja stanie u mnie na podwórku. Zacząłem już przeglądać ogłoszenia w celu zakupu części i niestety jest z tym bardzo ciężko.
Nie rozpisuje się tu aby się chwalić, choć jest czym : -) Potrzebuję pomocy i odpowiedzi na moje pytania.
Bardzo proszę, jeżeli jest to możliwe o wszelkie informację techniczne wynikające z numeru VIN SAJNX2744SC195450.
Proszę o pomoc w odpowiednim dobraniu płynów eksploatacyjnych.
Może ktoś z Was posiada części do niego. Wg mnie na tą chwile będę potrzebował:
- dolny grill,
- górny grill z chromowanym paskiem,
- lampy europejskie (angielskich jest sporo),
- maska,
- zawiasy maski.
Bardzo proszę szanownych kolegów o pomoc, będę bardzo wdzięczny. Oczywiście proszę też o pytania z Waszej strony.
Pozdrawiam,
Kamil