Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Panel sterowania klimatyzacją (po modernizacji 1993)
jannaf:
Jest na forum ktoś, kto w przystepny sposób wyjaśni niezgłębione tajniki sterowania temperaturą we wnętrzu XJ-40? Panel sterujący temperaturą i klimatem wnętrza jest ekstremalnie różny od tego do czego przyzwyczaiły mnie inne auta. Proszę o wyjaśnienie:
1. Czy da się sterować preferowanym kierunkiem nawiewu (szyba, głowa, nogi) i jeżeli tak to w jaki sposób?
2. Jak ustawić klimę na tzw. pełny klimatronic, gdy intensywność nawiewu reguluje się automatycznie ?
3. do czego służą przyciski AC MAX i DEMIST ?
4. Do czego w praktyce służy pionowy suwak na panelu sterującym?
5. Dlaczego w 95% samochodów które oglądałem nie działa dmuchawa w pozycjach LOW i MED ?
6. Czy ktoś z użytkowników może z całą odpowiedzialnością potwierdzić, że jest w pełni zadowolony z efektu działania klimy i grzania??
daniel:
U mnie jest inny panel, ale na 5 i 6 odpowiem:
5: standardowa usterka - łatwo naprawialna przez wymianę mikroswitchy - koszt minimalny.
6: jestem w pełni zadowolony z grzania - z klimy nie wiem, bo jeszcze nie naprawiłem od początku (jest gdzieś w kolejce)
U mnie "pełny klimatronic" włącza się przyciskiem mode - nie wiem, czy u Ciebie też jest.
jannaf:
Dzięki Daniel za próbę pomocy, ale po o.p.r. - ze który dostałem od szanownych "Ojców Załozycieli" :-R za temat o przywitalni "słodkopierdzalni" szczerze liczyłem na to, że zgodnie z obietnicami, jak tylko zadam temat na forum technicznym, to bedzie się tutaj aż gotowało od udzielonych porad i fachowych odpowiedzi. No i co?? ??? Cztery nowe tematy: aspirant jannaf ;) stał się forumowiczem, a wiedzy przybyło mi niewiele ( :-R dla tych co próbowali). Wracając do tematu: Czyżby naprawdę nikt nie umiał obsłużyć klimy i ogrzewania w swoim aucie ::) .
skap:
Jannaf byś kupił X300 tak jak planowałeś byśmy sobie jakoś poradzili, tak niestety w detalach XJ40 jestem bezsilny. Tak czy inaczej gratuluje kotka. A jesli chodzi o pewne delikatne zamiłowanie co niektórych forumowiczów do dyskusji o niczym...czasami przyznam odrobine to razi, ale zobaczymy jak dalej sytuacja na forum się rozwinie. Liczę bardzo na pozytywne skutki połączenia z V12.
Pozdrawiam serdecznie
skap:
Zapomniałem zapytać jak wrażenia z jazdy oraz co druga połowa powiedziała na v12?? :-za
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej