Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Wyrobiona nakrętka koła

<< < (5/8) > >>

Kijuuu:
UWAGA NAKRĘTKI Z TOYOTY NIE PASUJĄ DO S-TYPE KUPIŁEM I PO TYGODNIU URWAŁO SZPILKĘ. NIE POTRZEBNY WYDATEK BO I TAK MUSZĘ KOPIĆ ORYGINALNE

MicGin:
 :o
 :-hehe

Jeździłem z nakrętkami od Toyoty rok S-typem i nic się nie urwało bo niby jak. Są inne momenty, naprężenia? Nakrętka ma wbudowany pilnik? Jest ta sama średnica i skok gwintu, tylko rozmiar klucza o 2 większy więc fabryczny się wyrzuca. A jak urwało Tobie szpilkę to dokręcaj na przyszłość z właściwym momentem i nie siej propagandy.

PS
Albo CapsLoock Ci się zablokował albo przestań krzyczeć. To nie bazar.

voitec:
X-type widocznie ma inne szpilki :D U mnie toyotowa nakrętka za 4,2zł/szt działa od co najmniej półtorej roku.

sztandi7:

--- Cytat: Kijuuu w Listopad 26, 2019, 17:56:53 pm ---UWAGA NAKRĘTKI Z TOYOTY NIE PASUJĄ DO S-TYPE KUPIŁEM I PO TYGODNIU URWAŁO SZPILKĘ. NIE POTRZEBNY WYDATEK BO I TAK MUSZĘ KOPIĆ ORYGINALNE

--- Koniec cytatu ---

Uwaga! To jest dział Jaguara X-Type :) S-Type jest gdzie indziej kolego.

Kijuuu:
Kolego akurat dokręcałem dynamometrem z siła 130 Nm alusy mam oryginalne, nakrętki różnią się od oryginalnych tym że maja jedną podkładkę a nie dwie.
A szpilka urwała się po około 300 km, a nie przy dokręcaniu.
Miałeś oryginalne alusy w tym S type?
Nie musicie się wysilać i pisać ze to jest watek x type, dobrze o tym wiem ale w S typie ten temat nie jest poruszony.
Wiec może ktoś pomyśleć że do S type te szpilki też pasują.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej