Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wyrobiona nakrętka koła
Mustafa7557:
Witam. Mam problem z odkręceniem jednej nakrętki w kole, nakładka ta z cienkiej blaszki odpadła. Do tego znajomy chciał ją odkręcić i trochę zniszczył tą część nakrętki znajdującą się pod nakładką. Jak można sobie jeszcze poradzić z tym aby odkręcić to dziadostwo ? Pozdrawiam :-S
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
MicGin:
Spróbuj nabić mniejszy klucz na to. Zamiast 19 mm nabij 17mm. Nakrętka i tak już jest do wyrzucenia.
Driv3rrrr:
Na 19 nie nabije 17 za cholere. Pod tym szajsem z aluminium jest rozmiar 17 z tego co pamiętam. Polecam sprobowac nabić albo rozmiar mniejszy albo nasadke 12 kątna
ziutek567:
przecinaczek i młotek jak sie zmieści żeby felgi nie podrapać (nawet pseudo blokady odkręcisz), albo jest druga opcja, nasadka z lewym gwintem w środku do obrobionych śrub. Firma action ma coś takiego w ofercie (17 albo 18.5)
CapaBB:
Jak już się uporasz z tą nakrętką to proponuje wymienić wszystkie na nakrętki do alufelg z toyoty avensis. Mają ten sam gwint oraz podkładkę, a różnią się tylko tym, że są na klucz 21 i nie posiadają żadnych beznadziejnych blaszanych nakładek. koszt około 100 PLN plus ewentualne koszty wysyłki (ja znalazłem na miejscu po 2,50 PLN/SZT). Oczywiście zamienniki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej