Witam,
sprowadziłem niedawno z Francji Jaguara x-type 2.0D z 2004 roku (pierwsza rej. 2005). Mam kilka problemów i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże znaleźć rozwiązanie. Siedziałem tu na forum z 2 godziny i nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy i pytania:
1. Brak sygnału radiowego (coś tam czasem złapie i przerwie ogólnie nie da się tego słuchać) w radiu z navi i tv.
2. Brak telewizji, obraz śnieży jak na starych kineskopach bez anteny. Mam tam kraje do wybrania gdzie chcę odbierać tv, ale nie ma tam Polski. Domyślam się również że nie posiadam tam anteny cyfrowej tylko analgową, da się to jakoś zrobić by tą telewizję szło odbierać i oglądać?
3. Brak polskiej mapy w nawigacji, czytałem temat z mapami ale większość linków jest nieaktywna albo na chomiku gdzie nie mam hasła. Jeśli ktoś może niech podrzuci linkiem z hasłem to sobie jakoś poradzę.
4. Zacięła mi się płyta cd w radiu i nie mam w tej chwili ani Radia bo nie ściąga ani możliwości odtwarzania płyt. Co z tym zrobić? Da się to rozebrać i wyciągnąc manualnie tą płytę albo cokolwiek?
5. Silnik nie nagrzewa się tak jak powinien, maksymalnie osiągam 1/4 skali na zegarze, nigdy nie dochodzi do połowy, to kwestia termostatu czy czegoś innego?
6. Ciągle pokazuje mi temperaturę na zewnątrz 10 stopni na tym wyświetlaczu, co należy wymienić?
7. Słyszałem o wejściu aux w podłokietnikach, da się takie coś dołożyć do mojego radia?
8. Podczas jazdy po dziurach słuchać stuki, na przeglądzie wyszło że amortyzatory mam 90% sprawne, co to może być?
9. Mam nagłośnienie Alpine, czy istnieje możliwość wymiany samych tych głośników co mam w tylniej półce pod szybą? Jeśłi tak to na jakie by te basy były lepsze, ten zestaw alpine to niestety jakaś kpina
10.Gdy był na kanale ten samochód widziałem, że ma on miejsce przygotowane na drugi wydech, istnieje możliwość zamontowania podwójnego wydechu do tego auta? Moim zdaniem fajniej by wyglądał, zwłaszcza że chciałbym jeszcze dokupić do niego grill sport i z tyłu tą lotkę na klapę.
Jeśli coś zrobiłem niezgodnie z regulaminem bo niedoczytałem czegoś to z góry przepraszam, to mój pierwszy post a zarazem temat tutaj bo jestem świeżakiem. Z góry dziękuję Wam za wszelkie odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam