Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Co może być przyczyną braku ciągu po 2000 tys.obrotów?
Heresy666:
Witam ,miałem przed chwilą taka sytuacje, wyjechałem z garazu i po uplywie 3 minut wywaliło komunikat że DCS NOT AVAILABLE,po czym wyjechałem na trase i dodając gazu wskazówka na obrotomierzu szła do 2 tys i brak ciągu... wskazówka już dalej nie chciała iść.Zatrzymalem sie, odpaliłem silnik na neutralnym biegu dodając gazu i wszystko było ok wskazówka elagancko reagowała na docisk pedału gazu.Czy ktoś z WAs spotkał sie z tym wcześniej ?Jak myślicie co może być przyczyną? Myślalem tez ze moze cos ze skrzynią wiec sprawdziłem w trybie sport używając manetek i normalnie elegancko przełącza biegi.Oczywiście jak ruszyłem problemu juz nie było skrzynia dobrze wybierała i nie zauważyłem nic niepokojącego.Ktoś miał podobne doświadczenia ? Jaguar XF 2,7 D
rmazurek:
Witaj.
Nie pojawiła się tez przypadkiem informacja "Restricted Performance"?
Tzw limp mode.
Powody mogą być rożne wiec trzeba podpiąć komputer i odczytać błędy.
Na szybko i biorąc pod uwagę temperaturę może to być słaby akumulator.
Pozdrawiam.
Heresy666:
No dokładnie -pojawiła sie taka informacja " Restricted Performance" Dzieki za reakcje - skorzystam z rady i podepne go niebawem.
Heresy666:
Auto wróciło dziś z diagnostyki komp. Błąd dotyczył filtra cząsteczek okolo 254% na kompie wyszło, wiec poza norme ,w zwiazku z tym że ostatnio jezdziłem spokojnie po miescie na krótkich odcinkach troche sie tego tam nazbierało-dziwne ze nie wyskakuje komunikat Full DPF,ale ok póki co muszę wyskoczyć w trase i na wysokich obrotach wypalić troche tego towaru,jesli to nie poskutkuje i komunikat bedzie dalej wyskakiwał zalecano pogrzebanie przy zaworze EGR .Podobne problemy i wyjasnienia znalazłem na forum UK.Diagnostyka dzisiejsza tylko to dziś potwierdziła.Pozdrawiam
maron:
W jaki sposób egr wpływa na wypalanie dpf-a?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej