Mówimy o żarówce W5W tak? Wymienia się tak jak napisał Driv3rrrr, no chyba że z czasem rozszedł się wichajster, którym się wykręca i wkręca oprawę tej żarówki. Załączam foto jak powinna wyglądać ta oprawa, a na zielono zaznaczona jest część, która wystaje z obudowy lampy i służy do odkręcania. Rozwiązanie jest tak niewygodne w użytkowaniu, że naprawdę gratuluję Fabryce
Nie wiem co było w 2004 r., ale chyba do plastiku tych opraw zaczęli dodawać tektury a może Vibovitu, bo u mnie przynajmniej w obu lampach te wystające elementy już cztery lata temu rozleciały mi się w rękach. Nie wiem, czy nie zauważyłeś tych wichajstrów, czy masz je urwane. Jeśli nie zauważyłeś no to nie ma problemu, a jeśli urwane, to problemem jest wyjęcie oprawy w taki sposób aby żarówka nie wpadła do wnętrza lampy, bo wtedy to trzeba będzie wymontować lampę i ją rozkleić. Jeśli jednak uda się wyjąć, to na Allegro kup dwie wiązki do lamp przednich, kosztują grosze, pasują z każdego rocznika, weź lutownicę i zrób "przeszczep" tych opraw gdzieś na kablu. Ja tak zrobiłem i działa. Kupiłem od lamp z 2001 r. i plastiki były bez zarzutu względem tych z 2004, więc widać nie wszystkie roczniki, nawet te wcześniejsze, mają problem.