Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Park brake fault - problem z hamulcem ręcznym
Catoholic:
--- Cytat: piotriwa w Grudzień 25, 2016, 15:15:58 pm ---Podłączę się. Nie dawno, latem ( ok 20tys km temu) wymieniłem kompl. klocków i tarcze z tyłu. Kilka dni temu pokazała mi się informacja o tym, że mam klocki na wykończeniu i w tym czasie przestał działać hamulec ręczny. Info jak w poście wyżej. Jakiś pomysł? Czy kiepski stan klocków ( po 20 tys km???) może być powodem takiej sytuacji?
--- Koniec cytatu ---
U mnie klocki i tarcze z przodu mają jeszcze zapas na 1/2 tys. km, z tyłu około 10 tys. - tak powiedziano mi na stacji diagnostycznej 1,5 miesiąca temu tuż przed zakupem auta. Zaczynam mieć wrażenie, że to błąd komputera. Teraz pojawia się kolejne pytanie - jakim kablem i oprogramowaniem można to sprawdzić / zresetować oraz gdzie się wpiąć ?
Czy to w ogóle może być wina spalonych bezpieczników ? Czy w takim przypadku komputer pokazywałby inny komunikat ? :- pojecia
Driv3rrrr:
Większość kompow z wyzszej półki odczyta w XF błędy z modułu EPB. Gniazdo diagnostyczne jest nad nogami kierowcy
Catoholic:
Dzięki! Czy znajdę gdzieś na forum schemat lub układ hamulca ręcznego ?
piotriwa:
Dokończę wątek mojego problemu. Dwa dni stał nie ruszany na parkingu. Odpaliłem, żadnych błędów. Przejechałem już ok 2 tys km i nic. Czyli to, co mnie prześladuje przez całe życie... Złośliwość rzeczy martwych... ;) :-boks
edi102:
MAM PROBLEM Z HAMULCEM RĘCZNYM. Po odłączeniu akumulatora napis "apply foot and park brake". Czyli naciskam hamulec i ciągnę za ręczny, słychać silniczek. I wyswietla sie napis " Park brake fault" zapala żółta kontrolka hamulca i czerwona że zaciągnięty. Potem już ręczny nie działa do ponownego odłączenia zasilania. Komputer podłączony do gniazda wyświetla "Hall effect circuit failure C1799. Mam pytanie czy hamulec ręczny się programuje ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej