Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Telefon Jaguar X-type 2009 modul + sluchawka
voitec:
O to to, Albo kupujesz moduł 2W93 i moduł BT do podłokcia, albo wskazany przez najkona moduł telefonu 7W93 i antenę BT do niego i działa.
Przy okazji - Tmobile ma usługę tandem, gdzie masz dwie karty z tym samym numerem.
mateusz1807:
--- Cytat: najkon w Listopad 12, 2019, 18:44:19 pm ---Taką modyfikację wykonałem w swoim Jagu, bo żadna firma nie chciała wydać mi duplikatu karty SIM, abym mógł zainstalować w słuchawce.
Mój model X-sa (3.0 AWD High - 2003 rok) miał tylko moduł telefoniczny ze słuchawką w podłokietniku bez bluethooth-a.
Otóż kupiłem tylko i wyłącznie sam moduł BLUETOOTH (https://archiwum.allegro.pl/oferta/modul-bluetooth-7w93-10d893-ab-jaguar-x-type-lift-i8464219917.html) - dosłownie to kupiłem. Ważny jest ten model.
Cała operacja polegała na zdemontowaniu poprzedniego modułu w bagażniku i podłączeniu zamiast poprzedniego tego wyżej z linku.
Z podłokietnika telefon wyleciał do piwnicy, bo był już zbędny. Teraz mam dodatkowy schowek :D
I od tej pory mam połączenie z telefonem przez bluethooth (Nazwa połączenia to: Jaguar a kod to 1313) bez żadnych kombinacji. Dzwonić i odbierać połączenia mogę bezpośrednio z komputera w Jagu. A komórka gdzieś tam w kieszeni.
Nie musiałem robić żadnych "aktualizacji" komputera pokładowego, ani dokupywać innych dziwnych rzeczy.
--- Koniec cytatu ---
WIELKIE DZIĘKI
Kupiłem ten sam moduł i działa BT :)
Mam tylko jedno pytanie. Czy wiecie może od czego jest ta pierwsza, najmniejsza wtyczka? Pozostałe 2 są takie same, w starym module miałem tam podpięty przewód, ale do nowego nie pasuje.
voitec:
To służy do podłączenia anteny BT. Na alledrogo powinna być - 'antena fakra'. Tylko zweryfikuj podcięcia wtyczki :)
mateusz1807:
Ale bez tego wszystko działa ok :D
Jack Fender:
Podepnę się pod wątek, bo nigdzie nic na tan temat nie znalazłem. Na ekranie dotykowym jest pięć kresek od poziomu (?) sygnału. Po połączeniu się z moim telefonem, mam tylko jedną kreskę na niebiesko. Wygląda jakby sygnał był słaby, a tel leży obok dźwigni ręcznego przy podłokietniku. Czy tak ma być, czy faktycznie zasięg słaby?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej