Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Telefon Jaguar X-type 2009 modul + sluchawka
Jurass:
Witam wszystkich. Mam pytanie, na które nie moge nigdzie znalezc odpowiedzi, moze pomozecie? Mam jaguar X-type 2009, bez bluetootha, jedynie z przyciskiem telefonu. Czy gdybym kupil sluchawke + modul telefonu jestem w stanie zainstalowac telefon w samochodzie? Czy potrzebuje jeszcze dodatkowych czesci? Czy wiaze sie to z duzymi przerobkami? Moze ktos juz to przechodzil. Prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam serdecznie
voitec:
Ja ostatnio taką modyfikację robiłem, z tym, że nie kupowałem słuchawki, bo to archaiczne rozwiązanie, tylko moduł bluetooth. W takim roczniku na 99% masz instalację. Wyjmij stelaż z nawigacją i zmieniarką i tam powinien być zawinięty w folię bąbelkową kabel zakończony wtyczką opisany jako telephone. Jak jest, to prawie jesteś w domu - prawie... W tym roczniku pewnie nie ma już kabli do anteny, więc opcja z słuchawką odpada - tylko bluetooth.
Jeśli chodzi o montaż telefonu z BT, to potrzebujesz:
- moduł ten z bagażnika - istotne jest oznaczenie, bo nie wszystkie obsługują bluetooth.
- moduł BT ten montowany pod podłokietnikiem
- mikrofon do konsoli dachowej
S123:
Masz rozpisanie jakie moduły z bagażnika mają obsługę BT? (Jakie oznaczenia?)
Ten moduł w podlokietniku to taki prostokątny?
voitec:
Ten z bagażnika, to 2W93-19K350-AC lub wyżej czyli np. 2W93-19K350-AD
Te z tego co mi wiadomo mają obsługę BT. Rozpoznać też je można po braku złącza do anteny.
Ten z podłokietnika wygląda tak:
S123:
Dzięki za info.
Muszę sprawdzić więc jaki mam numer na moim module. I pewnie dokupić ten tunelowy...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej