Witam,
Obecnie jestem na etapie poszukiwania mojego pierwszego JAGA. Szczerze, jeszcze miesiąc temu nawet nie myślałem, że przy zmianie auta będę brał pod uwagę Jaguara. Wszystko się zmieniło, gdy podczas oglądania innego auta w sąsiedztwie zobaczyłem s-type, który niestety nie był na sprzedaż. Wrażenie zrobił na mnie ogromne. Niestety w internecie za dużo informacji nie ma na temat kotów na kołach (chyba jedynym źródłem wiedzy może być to forum
).
Jako, że jestem świeży w tematyce Jaga postanowiłem się odezwać do Was. Mianowicie interesuję mnie s-type najlepiej w silniku benzynowym (2.5l lub 3.0l) chodź diesla też ostatecznie nie skreślam.
Na początku chciałbym prosić o pomoc w ocenie znalezionego modelu na otomoto:
http://otomoto.pl/oferta/jaguar-s-type-2-5-v6-200km-skory-navi-automat-super-stan-ID6yyY5l.html#e3a8d4db4eNa pierwszy rzut oka pada nieumiejętnie lakierowana atrapa przednia i fotele przednie w nienajlepsze kondycji (chyba tylko kosmetyka).
Dodatkowo byłbym wdzięczny za informację:
1. jak one mają się do wyższych przebiegów (obecnie w moim w210 przebieg prawie 350tys. i z silnikiem nie mam najmniejszych problemów).
2. jakiego spalania oczekiwać przy silnikach 2.5l i 3.0l
3. przybliżone koszty eksploatacji na oryginalnych częściach m.in. wymiana zawieszenia przód, tarcze+klocki (z tego co czytałem mało jest zamienników)
4. jakie są główne bolączki tego modelu i na co zwracać największą uwagę przy zakupie (mam świadomość, że elektronika i blachy to nie jest mocna strona Jaguara).
Z góry dzięki za odpowiedzi, mam nadzieje, że z uzyskanych od Was informacji znajdę egzemplarz godny uwagi i pochwalenia się w dziale "Nowe Jaguary"