Witam
Mam pytanie ponieważ od tygodnia jestem posiadaczem mojego kota i mam w nim radio w którym lekko rozlał się wyświetlacz, chciał bym je wymienić na inne bo raczej będzie problem z wymianą samego wyświetlacza...
I teraz moje pytanie czy mam radio takie:
http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/j7AAAOSwXj5XF1lZ/$_35.JPG
A myślę o zakupie takiego:
http://i.ebayimg.com/t/Jaguar-XJ-II-X308-Radio-Kassetenradio-LNF4100BA-1-Navi-/00/s/NjAwWDgwMA==/z/pZQAAOSwPe1T31tQ/$_35.JPG
Czy te radia mają taką samą wielkość i czy są kompatybilne?
Na pierwszy rzut oka widać że są inne ale czy różnica polega tylko na funkcjonalności czy na konfiguracji także?
Na allegro widzę że takie radia są nawet za 45zł tylko czy to jest coś warte? Jak z rozkodowaniem takiego radia?
Może ktoś ma w dobrych pieniądzach na sprzedaż radio
Kolejne pytanie na panelu od klimy nie podświetlają mi się dwa przyciski od grzania siedzeń i od wyłączania trakcji
Czy orjętujecie się może czy tam są niezależne diody które można wymienić czy trzeba wymieniać cały panel?
Dodatkowo wyświetlacz klimy podświetlany jest mocniej z lewej strony niż z prawej czy takie coś można naprawić?
Kolejny temat to nie mam wcale przy lewej lampie silniczka do elektrycznego sterowanie wysokości
Czy taki silniczek jak kupie na allegro to jest plug&play? Czy jest różnica miedzy silniczkiem od lewej lampy a silniczkiem od prawej lampy?
PS. może ktoś ma taki silniczek na zbyciu?
Kolejny temat to nie chowająca się antena (przy użyciu siły można ją schować ręcznie)
Ewidentnie mam wygięty masz anteny wiec pewnie przez to się ona nie chowa, ale nie mam pojęcia czy elektrycznie silniczek się tez nie spalił... jak to sprawdzić?
Można kupić sam maszt do anteny?
Kolejny temat to czujnik temperatury zewnętrznej tzn tak mi się wydaję ponieważ po włożeniu kluczyka na klimie wyskakuje mi Err i pika kilka razy
wyczytałem na forum że to właśnie wina tego czujnika niby wyczytałem gdzie on się znajduję ale u mnie go wcale nie ma jest tylko pusta wtyczka...(przynajmniej tak mi się wydaje że to to miejsce)
Pytanie czy bez czujnika są takie same objawy jak z uszkodzonym czujnikiem?
Myślicie że po wpięciu nowego czujnika będzie ok?
I już ostatni temat to nie działający spryskiwacz przedniej szyby (nie słychać pompki) sprawdzałem bezpiecznik ale to niestety nie jego wina...
Mam przy zbiorniczku od płynu wolno wiszącą wtyczkę ale tylko na jednym kabelku dwa pozostałe wyglądają na ucięte mam wrażenie że to właśnie wtyczka od pompki ale po co ktos by ucinał w niej kabelki to pojęcia nie mam.
Wieczorem postaram się podesłać kilka fotek z moimi problemami mam nadzieję że mi pomożecie?
PS Byłem dzisiaj w sklepie z częściami bo chciałem zamówić zestaw filtrów do mojego kota i człowieczek powiedział że nie ma takiej maszyny w swojej liście i nie znajdzie mi ich bez konkretnych symboli danego filtra... Czy wy też mieliście taki problem w sklepach? Może jest jakiś sklep internetowy gdzie kupujecie graty do swoich kotów?