Cześć Krzysiek, dawałem do kolesi co mi 5 lat temu robili uszczelkę i rozrząd wymieniali . Wszystko zawsze było ok . na pw napisze który to warsztat, bo niestety nr już do ciebie nie mam po tym jak telefon był na serwisie a na forum nie chce pisać bo jak to mówią za rękę nie złapałem że to oni . Jeszcze żeby było tego mało auto od wczoraj nie odpala (świece nowe może z 100 km zrobione na nich, cewki nie popękane). Wstawiłem do innego warsztatu. Objawy na chwile obecna, nie odpala, paliwo dochodzi bo przed holowaniem na warsztat sprawdziłem na wężu zasilającym ale nie wiem czy ciśnienie daje dobre paliwa. ktoś zmieniał w XJR w skrzyni 4l80e olej ? tak na przyszłość chciał bym wiedzieć jak to poprawnie przeprowadzić . Odkręcamy korek spustowy spuszczamy olej, później odkręcamy misę, zmieniamy filtr, skręcamy do kupy i ile oleju przed uruchomieniem pierwszym silnika wlewamy przez bagnet. Później wiem rozgrzewamy skrzynie mieszając PRND i sprawdzamy stan na bagnecie i korygujemy. Tylko ile tego oleju przed rozruchem . Na stronach znalazłem ze wchodzi 7,7 litra ale też ze 13 litrów, dobrze myślę ze 7,7 to jest bez sprzęgła hydro a 13 ze sprzęgłem?