Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

All New Xj - odliczanie

<< < (14/21) > >>

EMIL:

--- Cytat: KRISS w Czerwiec 29, 2009, 18:13:36 pm ---Przepraszam Cię, ale najbardziej rozpoznawalny Jaguar w historii to E-type i nic absolutnie tego nie zmieni. :) I mimo wszystko nie produkują go :)

--- Koniec cytatu ---
I bardzo dobrze ze go nie produkuja bo dzisiaj to bylby tylko cien tamtego auta i nigdy nie osiagnal by tego co osiognol.Prawda jest taka ze E-type kiedy zostal wypuszczony na rynek byl bardzo tanim samochodem .A dzisiaj choc minelo bardzo wiele lat ceny tych samochoduw przekraczaja wartosc jaka mialy wyjezdzajac nowe z salonu.Co do XF to te auta nawet nigdy nie beda w stanie osiagnac takiego wieku.Niemozna patrzec pod tym wzgledem ze XF ma ladne pokretlo jak w domowej super wiezy do zmiany bieguw.I poruwnywac do aut juz bardzo wiekowych .Swiat idzie z postepem.Trzeba popatrzec na to z innej strony E-type tez kiedys byl nowy i poruwnac auta stamtego okresu jak wypadaly na tle konkurencji.I dopiero puzniej mozna sprawdzac jak wypadaja nowe.Prawda jest taka ze Jaguar kiedys robil auta z mysla o ludziach.A dzisiaj z mysla o pieniadzach.Stawiajac sobie za cel takie rozwiazanie jak od wielu lat stawia sobie Ford.Poprostu zrobic jak najtanszym kosztem.Osiagnac dobra sprzedaz i jak najwiecej zarobic.

ja$:
EMIL--tylko weż pod uwagę ,ze jakosc materiałów uzywanych do budowy- e-type czy xjs -bije na głowe obecne auta taki 50 letni e-type będzie jezdził i nastepne 60 lat :-V :-V- niczym rolls royce  :-V

EMIL:

--- Cytat: ja$ w Czerwiec 29, 2009, 19:07:41 pm ---EMIL--tylko weż pod uwagę ,ze jakosc materiałów uzywanych do budowy- e-type czy xjs -bije na głowe obecne auta taki 50 letni e-type będzie jezdził i nastepne 60 lat :-V :-V- niczym rolls royce  :-V

--- Koniec cytatu ---
Stym sie zgadzam w stu procentanach.Prawda jest taka ze kiedy po drogach jezdzil nowy e-type czy chocby nowy xjs to w Polsce ludzie ogladali te auta tylko na filmach a dzieci na obrazkach z gumy balonowej.Kazdy szanujacy sie Anglik w tamtych czasach pod swoim domem posiadal Jaguara i nawet niezwracal uwagi na niemieckie Mercedesy czy BMW.To bylo ich auto i symbol ich milosci do motoryzacji.Wiekszosc angielskich juz teraz emerytuw ma te auta od nowosci az do teraz.Prawda jest taka ze jak kupowali to juz te auta byly traktowane jak czlonek rodziny.A dzisiaj poprostu przesiadaja sie juz na auta niemieckie.Prawda jest taka ze milosc i sentyment do tej marki w nich zostala.I prubowali sie przekonac do xj300 ale poprostu on juz pod wzgledem wykonania i uzytych materialuw byl tylko cieniem xj40.Dzisiaj w Angli Jaguar bardzo traci na wartosci prawda jest taka ze ludzie sie juz ich poprostu pozbywaja XJ z 1999r.mozna kupic juz za 1000 funtuw ale i tak nikt zbytnio niechce.

ja$:
Emil--tu wygrała ekonomika,spalanie,cena benzyny  :-zly dlatego w angli koty sa tanie  :-V

EMIL:

--- Cytat: ja$ w Czerwiec 29, 2009, 19:36:07 pm ---Emil--tu wygrała ekonomika,spalanie,cena benzyny  :-zly dlatego w angli koty sa tanie  :-V

--- Koniec cytatu ---
To jest nieprawda.Ze w tym przypadku wygralo spalanie.Jaguar dobrze juz wie ze na rynku Angielskim nie zrobi furory jak robil kiedys i dlatego stylistycznie zmienia swoje modele prubujac szczescia w europie.Adlaczego xjs niejest tani jak spalanie ma o wiele wieksze?Ktos napisze bo zabytkowy chodzi mi nawet o modele po 90 roku a do zabytku mu jeszcze daleko wiec powinien byc bezwartosciowy ale niestety tak niejest czy chocby nawet xj40 kturych tu jest pelno i do zabytku tez daleko w dobrym stanie przekraczaja cene xj z 99

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej