Podszybie ma jeszcze od spodu taki wystający rant, który wciska się pod krawędź szyby i to też mocuje je jak również zapobiega spływaniu wody na filtr kabinowy i następnie do środka auta...
Uważaj przy demontażu podszybia, aby nie urwać tego rantu (ja u siebie z jednej strony urwałem i teraz jak mocno leje to mam wodospad na nogi pasażera).
Jeżeli dodatkowo miałeś tam jakieś liście i niezbyt dobrze dociśnięty filtr, to możesz mieć niezły syf w dmuchawie i wcale bym się nie zdziwił, że to potrafi dawać taki niezbyt przyjemny efekt. Musisz to po prostu sprawdzić. Zdejmij delikatnie podszybie i filtr kabinowy i oceń sytuację.
Na tych zdjęciach z aukcji widać o co chodzi.
Na zdjęciu 2 widać, że listwa ma wyłamany ten rant od strony filtra kabinowego i to podszybie jest po prostu gówno warte.
Na zdjęciu 3 sprzedawca pokazał natomiast drugą stronę, ze niby jest OK, ale oczywiście nie zrobił już tego samego ze stroną przeciwną.
I to jest nagminne przy wystawianiu podszybia na allegro, że albo wcale nie robią spodniej strony, albo tego typu kombinacje, że może ktoś nie dojrzy i kupi w ciemno. Uważajcie na to!!!
http://allegro.pl/jaguar-x-type-x-type-xtype-podszybie-i5057021120.html#thumb/2