Wziąłem model z cpu uis7862 8 rdzeni z 8gb ramu (chyba top wersja). Nie mam żadnego problemu z płynnością, stabilnością czy czymkolwiek innym. Oryginalny soft od FYT jest niezbyt ciekawy wizualnie, ale możesz sobie zainstalować dowolny launcher (do niedawna używałem AutoZen-Car Dashboard&Launcher) a od niedawna DuduOS wspiera pionowe ekrany, aczkolwiek sterowanie A/C z poziomu systemu w DuduOS jeszcze nie działa chociaż obiecano mi że 24 lutego udostępnią fixa - póki co muszę sterować A/C z przycisków bocznych (tymczasowy brak sterowania temperaturą bo do tego nie mam przycisków ale zimą niespecjalnie mi to przeszkadza bo przed instalacją DuduOS ustawiłem na 31 stopni).
Reasumując nie wyobrażam sobie powrotu do oryginalnego radia - funkcjonalność tego androida a oryginalnego radia jest nieporównywalna, oczywiście na niekorzyść oryginalnego. BT działa, sterowanie z kierownicy działa, nawigacja to dowolna aplikacja z Play Store, radio FM działa, car play bez problemu. Mikrofon w tym radiu jest średni, ale możesz sobie podłączyć zewnętrzny mikrofon na mini jack'a.
Tak teraz sobie przypomniałem że największym zawodem tego radia było białe podświetlenie fizycznych przycisków ale przelutowałem diody i mam zielone (choć lekko inny odcień ale to widać tylko na zdjęciach)

Jeżeli zdecydujesz się na to radio to zapamiętaj żeby odpiąć oryginalny moduł nawigacji który masz w bagażniku, będzie się gryzł z CAN decoderem powodując dziwne działanie A/C - w instrukcji jest informacja o tym tylko po chińsku