Autor Wątek: Instalacja androida  (Przeczytany 17746 razy)

Offline kleber

• Starszy Forumowicz
  • **
Odp: Instalacja androida
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 11, 2018, 22:51:51 pm »
jesli mozna to ja tez prosze namiary

Offline Hubert-dametka

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 12, 2018, 09:36:04 am »
Namiar na goscia : zizu-12@wp.pl

Offline sztandi7

• Forumowicz Sovereign
  • Trzeba mieæ fantazjê
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 12, 2018, 10:16:39 am »
Koszt podobno około 2000zł. W sumie zawsze lepiej niż 500 funtów :) No i w Polsce.
X-Type 3.0 AWD Sport Aut.

Offline Racoon

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 14, 2018, 08:09:51 am »
Hubert-dametka czy możesz opróżnić skrzynkę ? Chciałbym Ci wysłać PW ale niestety nie mogę  :)

Offline Hubert-dametka

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 14, 2018, 10:43:16 am »
 Rocoon ,opróżniłem mozesz wysyłać
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2018, 10:52:40 am wysłana przez Hubert-dametka »

Offline YLD

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 23, 2025, 17:13:10 pm »
Dzień dobry,

Chciałbym trochę odświeżyć watek. Chciałbym wymienić radio w swoim xj 358 na takie z androidem auto jak zdjęcie w załączniku. Ciekawi mnie czy ktoś w PL robi coś takiego.

Offline Newerty

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 18, 2026, 22:36:56 pm »
Szczerze to zrobisz to samemu w 30-40 minut. Żadna filozofia, wszystko jest plug and play. Musisz dosłownie odkręcić 10 śrób torx (6 tunel środkowy i 4ry dla oryginalnego panelu). Trochę czasu minęło ale jakbyś miał jakiś problem możesz pytać, mam tego chińczyka już od kilku lat u siebie w x350.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 11:16:53 wysłana przez MicGin »

Offline YLD

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #37 dnia: Wczoraj o 12:32:17 »
Hej,

Dzięki za info. Na ten moment nie zamówiłem jeszcze tego radia. Słyszałem dwie opnie,  że ten system multimedialny nie działa płynnie i zalecali mi, żebym został przy obecnym :P Jakie jest twoje doświadczenie?

Offline Newerty

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #38 dnia: Dzisiaj o 11:18:19 »
Wziąłem model z cpu uis7862 8 rdzeni z 8gb ramu (chyba top wersja). Nie mam żadnego problemu z płynnością, stabilnością czy czymkolwiek innym. Oryginalny soft od FYT jest niezbyt ciekawy wizualnie, ale możesz sobie zainstalować dowolny launcher (do niedawna używałem AutoZen-Car Dashboard&Launcher) a od niedawna DuduOS wspiera pionowe ekrany, aczkolwiek sterowanie A/C z poziomu systemu w DuduOS jeszcze nie działa chociaż obiecano mi że 24 lutego udostępnią fixa - póki co muszę sterować A/C z przycisków bocznych (tymczasowy brak sterowania temperaturą bo do tego nie mam przycisków ale zimą niespecjalnie mi to przeszkadza bo przed instalacją DuduOS ustawiłem na 31 stopni).

Reasumując nie wyobrażam sobie powrotu do oryginalnego radia - funkcjonalność tego androida a oryginalnego radia jest nieporównywalna, oczywiście na niekorzyść oryginalnego. BT działa, sterowanie z kierownicy działa, nawigacja to dowolna aplikacja z Play Store, radio FM działa, car play bez problemu. Mikrofon w tym radiu jest średni, ale możesz sobie podłączyć zewnętrzny mikrofon na mini jack'a.

Tak teraz sobie przypomniałem że największym zawodem tego radia było białe podświetlenie fizycznych przycisków ale przelutowałem diody i mam zielone (choć lekko inny odcień ale to widać tylko na zdjęciach)  :-V

Jeżeli zdecydujesz się na to radio to zapamiętaj żeby odpiąć oryginalny moduł nawigacji który masz w bagażniku, będzie się gryzł z CAN decoderem powodując dziwne działanie A/C  - w instrukcji jest informacja o tym tylko po chińsku  ;)
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:25:33 wysłana przez Newerty »