Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
CD / Navi / aux / zmieniarka
q_nerk:
Zmieniarka ma swoje miejsce w bagażniku po lewej stronie - sprawdź czy masz tam ew. kostkę/kabel - jak tak to dokupuj zmieniarkę i powinno działać.
Możesz zamontować radio na CD, jak również zamontowanie radia z navi jest też bezproblemowo wykonalne
Math:
--- Cytat: dzemik223 w Czerwiec 04, 2016, 16:51:38 pm ---Właśnie też teraz czytam i piszą, że na kaseciaki to dupa ._. W takim razie wszystkie punkty w pytaniu wciąż aktualne :-hehe :-help
--- Koniec cytatu ---
Przeczytaj dokładniej tamten temat, właśnie w kaseciaku to podobno dziala
dzemik223:
Brak snu i podniecenie nowym autem daje się we znaki :-nuts słówko tape mój genialny mózg przetłumaczył sobie jako płyta :- pojecia
--- Cytat: q_nerk w Czerwiec 04, 2016, 16:54:26 pm ---Zmieniarka ma swoje miejsce w bagażniku po lewej stronie - sprawdź czy masz tam ew. kostkę/kabel - jak tak to dokupuj zmieniarkę i powinno działać.
Możesz zamontować radio na CD, jak również zamontowanie radia z navi jest też bezproblemowo wykonalne
--- Koniec cytatu ---
Ja głupi, jak zobaczyłem, że nie ma zmieniarki ani żadnej kieszeni na zmieniarke to myślałem, że jej nie ma i tyle. Za tapicerką był owy kabel. Dokupić zmieniarkę i wszystko będzie gicior, mam nadzieję.
Myślę że temat wyczerpany w pełni bo w sumie co do Navi to chodziło mi tylko o dowiedzenie się czy jest to możliwe, bo sam i tak bym tego nie robił. Aux wiem, Zmieniarka wiem, Navi wiem. Dzięki Panowie i szerokości :-R
Math:
Znam to ;D Zawsze możesz skorzystać z kasety z jackiem, chociaż chwilowo, jednak takie rozwiązanie jest słabe - co do jakości dźwięku i wykonania samej kasety-adaptera.
Czekam na odpowiedź kolegi lukasz_slask czy ten aux działa dla radia z CD, więc proszę o nie zamykanie jeszcze tematu - przyda się taka informacja na forum :).
lukasz_slask:
Niestety, próbowałem tego przy CD ale nie udało się. Na angielskojęzycznym forum (link wcześniej) też próbowali i nic.
Kaseta-adapter odpada, dźwięk tragiczny ( ale kabel jack można zabrać z tego adaptera i użyć do przeróbki ;D ).
To rozwiązanie do którego dałem link jest rewelacyjne - przeróbka góra w 30 min a dźwięk idealny ( bez szumów zakłóceń itp).
Ale jest jeden minus - przycisk dalej /wstecz w radiu nie działa i trzeba na urządzeniu zewnętrznym połączonym przez jack zmieniać utwory. Z głosem jest łatwiej ustawiamy dźwięk na urządzeniu zewn. a później już normalnie radiem ;) Ja, jak wcześniej wspomniałem jestem z tego bardzo zadowolony :-super
Jak dobrze zrozumiałem autor wątku ma "kaseciaka" http://imgur.com/0jCIW63 dlatego podałem ten link.
Obecnie pracuję nad przeróbką kaseciaka na USB AUX z możliwością sterowania dalej/wstecz i głośnością z kierownicy ( czyli tak jakby była to kaseta/ płyta CD). Postępy są, niestety czasu mało.
:-A
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej