weź zrób zdjęcie jak to wygląda u Ciebie
Mi się wydaje, że to siedzi jakoś na wcisk, ale trudno to rozkminić, bo nie widzę od wewnętrznej strony tego panelu żadnych typowych zatrzasków. Wydaje mi się, że jakieś zatrzaski są w konstrukcji deski rozdzielczej w środku, bo sam panel wygląda tak, że fornir jest naklejony na panel z blachy aluminiowej który ma takie wystające pod mniej więcej kątem prostym "płaskowniki" i najprawdopodobniej te elementy są wciskane w jakieś zatrzaski, bo w czterech miejscach są widoczne ślady (rysy na tym aluminiowym) tak jakby po wyszarpnięciu. Wydaje mi się, że to trzeba po prostu czymś podważyć i próbować to delikatnie do siebie wysuwać. Najlepiej zabezpiecz sobie jakąś szmatą deskę i sam panel, aby nie narobić szkód i w miarę z wyczuciem się do tego zabieraj.
Poszperałem tu i tam i już jestem pewny, że ten panel jest na wcisk wepchnięty. To Ci powinno trochę rozjaśnić jak to jest mocowane.
http://allegro.pl/lampka-airbag-poduszki-pasazera-jaguar-x-type-i5806180772.htmlTo jest lampka od tej kontrolki airbagu i są widoczne 2 mocowania panelu. Ta lampka pochodzi akurat z wersji angielskiej. Po drugiej stronie panelu są następne 2 mocowania (nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale są tam na pewno 2 identycznego typu mocowania). Czyli podważaj czymś z wyczuciem i zabezpiecz krawędzie przed zniszczeniem. Powodzenia.
PS. Jeżeli sam panel nie jest uszkodzony (tylko odstaje) to być może problem jest taki, że nie ma tam poduszki i dlatego w jakiś sposób to odstaje. Zrób zdjęcie tego swojego panelu, bo nie wiemy o czym rozmawiamy w ogóle.