Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Wybór pomiędzy XF 2,7d a 3,0d

<< < (5/6) > >>

Jedrzej:
Chyba tak....

http://autowanda.pl/?page=catalog/browse&cat%5Bcat%5D=6052625&cat%5Bcmf%5D=31d&cat%5Bcmo%5D=1d25&cat%5Bcve%5D=6282&offset=0&sort=1

Dominik_XF:
Sprawdzaj olej czy nie przybywa, wymieniaj trochę częściej olej niż zaleca producent i ciesz się jazdą;)

Macza:
Witam ponownie po dłuższym czasie. Chciałem się tylko podzielić wrażeniami z jazdy moim kocurem. Na razie 2,7 sprawuje sie ok i poza drobnymi problemami z dpf jestem bardzo zadowolony. Problemy z dpf, tzn, jeżeli jeżdżę dłużej po mieście to włącza się info dfp full. Trzeba pojechać na trasę trochę go przepalić i wszystko wraca do normy. Nie bójcie się kocura 2,7D. Trzeba tylko o niego dbać!

Driv3rrrr:
No z tym przebiegiem nie powinno być jeszcze problemów. Ale tak czy siak jest to silnik podwyższonego ryzyka

gonzo7:

--- Cytat: Macza w Czerwiec 29, 2016, 22:49:13 pm ---Na razie 2,7 sprawuje sie ok i poza drobnymi problemami z dpf jestem bardzo zadowolony. Problemy z dpf, tzn, jeżeli jeżdżę dłużej po mieście to włącza się info dfp full. Trzeba pojechać na trasę trochę go przepalić i wszystko wraca do normy.

--- Koniec cytatu ---

Hej, pytanko z ciekawości - po jakiej długiej jeździe po mieście masz takie objawy? Krótkie odcinki codziennie po np 10km przez miesiąc, czy może 3h jazdy po mieście w korkach jednego dnia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej