Miałem napisany eleborat na temat obalający Twoja, teorię całkowicie... ale z szacunku, ponieważ jesteś fajny gość, skasowałem, nieliczni zdążyli przeczytać, może również i Ty. Otóż pokrótce... wszystkie eko-śmieci są niezbyt eko jak trzeba je wyprodukować, i utylizować, psują się na potęgę, i naciągają tylko i wyłącznie kasę. Smog w Krakowie NIE BYŁ SPOWODOWANY PRZEZ SAMOCHODY, to bzdury. Cała eko-głupota związana z samochodami to kpiny, sam osobiście natychmiast zatykam EGR, bo dbam o swój silnik, a nie o jakieś niedźwiadki, sam tym oddycham, więc coś w tym jest... Najbardziej EKO jest moja beczka merc w123, bo jak ją teraz zakopię całą, to po kilkudziesięciu latach tylko grudka rudy z niej zostanie, a super eko systemy niestety nie, ich utylizacja wyzwala tony dymu, i śmieci, wszelkich filtrów toksycznych, itd itp, to nie jest do niczego potrzebne, efekt cieplarniany to paranoja, w którą wierzysz. Nie powinieneś brać na poważnie prawa, to nie jest świętość, tylko kretyńskie unijne zakazy, które na nic nie pozwalają. Poza unią są samochody, i ludzie, i wszystko świetnie sobie radzi, nie potrzeba nikomu cholernej ograniczonej Szwecji, na pewno nie samochodziarzom... Poczytaj Clarksona... dziwi mnie że masz tak anty eko i szybki samochód, jak jaguara... Apropos mnie, zawsze i wszędzie będę robił wszystko przeciw eko-świrom, jak Clarkson będę palił piecyk do patio 24h bo jest anty eko... I na koniec, przez kretynów ekoidiotów, Defender jest nielegalny, nagle po dziesiątkach lat zaczął zabijać na ulicach ludzi dzieci i zwierzątka... no ludzie!!!!!! wycinajcie PDF DPF EGR KAT!!! zatrujmy tych co zatruwają nam życie i samochody.
victor89 ujął bardzo czytelnie i dokładnie to co pominąłem.