Cześć,
nie działa w moim XJ X308 (1998) regulacja lusterka lewego poprzez panel na drzwiach. Prawe działa bez zastrzeżeń.
Mam wersję niby Executive; "niby" bo gdzieś tu wyczytałem, że wersja Executive ma mieć pamięć ustawienia lusterek na panelu drzwi, a u mnie jej nie ma; jest tylko regulacja lusterek i sterowanie szybami. Ponadto, kierownicę mam regulowaną ręcznie - są dwie wajchy do tego, a kierownica nie wyjeżdża po przekręceniu kluczyka (fotel też się nie rusza). Jest też jakieś pokrętło na kolumnie kierownicy po lewej stronie, ale jeszcze nie wiem do czego służy.
Wiem, że był podobny wątek (
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,5172.0.html) w
archiwum ale dotyczył komputera lusterek i kierownicy, a u mnie chyba go nie ma
Czy jest możliwe, żeby wersja Executive tego nie miała? Może kupujący tego nie wybrał w opcjach?
Mam też pewne podejrzenia co do tych drzwi (kierowcy), bo nie mają one blokady przed samoistnym zamykaniem się.
Jaguar pochodzi z Niemiec (brief, książka serwisowa, cała dokumentacja po niemiecku, język komputera też) więc przekładka z anglika odpada.
Proszę o pomoc, gdzie zacząć szukać przyczyn nie działania regulacji tego lusterka (bo chyba bezpiecznik odpada, skoro prawe działa).