Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
CB
Pieterek:
Ja właśnie pół roku temu założyłem Presidenta do Sprintera i muszę powiedzieć, że nie spisuje się rewelacyjnie, ale dogadać się można bez problemu, pewnie to wina tego, że ma słaby głośnik, oraz tego, że antenka jest na masce zamiast na dachu. W Lublinku mam starego jak świat Midlanda, którego dostałem od jednego kierowcy za pomoc na drodze, do tego grucha ze wzmocnieniem taki zestawik to chula aż miło :-super
optre:
ta grucha dużo daje też sobie zamontuje taką z wzmacniaczem, a głośnik u mnie jest głośny, a pozatym jest wyjście na dodatkowy głośnik, podłącze to do systemu audio w jagusiu ( z możliwością przelączania, głośnik - system audio).
Pieterek:
Pamiętaj, żeby wymieniać w niej baterię, bo aż wstyd się przyznać, mnie to wy....ło, a bateryjki padają dość szybko :-super
oskioski:
jak już o gruszkach to
miałem kiedyś w midlandzie gruszkę co to wyglądała jak płaska patelnia
nad mikrofonem miała przyciski umożliwiające przełączanie kanałów na radyjku .
pamiętam ze w latach poźnych 90tych każdy fachura zazdrościł mi może nie z powodu właśnie tych przycisków , jak mówil ze wspaniała grucha ponieważ ma w sobie coś co niby ( nazwę to amatorsko) zabija echo mojego nadajnika.
cokolwiek by to znaczyło , rzeczywiście i przyciski były przydatne (np. w momencie komendy - przejdź dwa wyzej nie musiałem skupiać się na radiu) ale zawsze (bynajmniej wtedy) byłem wyraźnie słyszalny .
pamiętam ze wejście do radyjka miała od czoła radia na piątkę ( coś w rodzaju kości do gry) lub jak ktoś pamięta pierwsze stare UNIMOROWSKIE DECKI .
czy te wzmacniacze w gruszkach to właśnie to co kiedyś nazywali zabiciem echa ?????????
optre:
--- Cytuj ---czy te wzmacniacze w gruszkach to właśnie to co kiedyś nazywali zabiciem echa ?????????
--- Koniec cytatu ---
Nie jestem pewien czy to to samo, mozliwe.
A bateryjki zmieniac nie bedę musial, troszkę to przerobie i bedzie zasilane z cb.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej